Keresés
Close this search box.

Bridzs Eb lesz a Fradi stadionban

blank

Nyáron olyan nagyszabású sporteseménynek ad otthon a Groupama Aréna, ahol ezúttal nem Gera vagy Böde lesz az adu ász. Június 16. és 26. között ugyanis az FTC stadion kongresszusi termeiben rendezik az idei, 53. bridzs csapat Európa-bajnokságot. A kontinens legnagyobb presztízsű válogatott versenyére várhatóan több mint 500 bridzselő jön majd el.

A sportágban a csapat Európa-bajnokságot a páros években tartják. Minden ország nyílt, női és szenior 60 év fölöttiek kategóriában egy-egy 4–6 fős csapatot indíthat, ezeken kívül Budapesten női páros versenyszámot is rendeznek.

Magyarország – noha az 1937-as, első bridzs világbajnokság helyszíne a budapesti Vigadó volt – először rendez Európa-bajnokságot. A legutóbbi csapat Eb-n a magyar nyílt csapat a 12. helyen végzett 18 csapatos csoportjában, így nem jutott be a rájátszásba.

Érdekesség, hogy a számítások szerint a budapesti Eb megrendezéséhez magyar részről pontosan 52 munkatársra lesz szükség – akárcsak egy pakli francia kártya lapjainak száma –, így mindenki kódnevet fog kapni: a főszervező a pikk ász lesz, a legkisebb részben közreműködő pedig a treff kettes.

Az eseményhez kapcsolódóan a Magyar Bridzs Szövetség a Bridzsakadémiával együttműködve ingyenes kezdő bridzstanfolyamot indít a médiában dolgozók számára.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top