blank

Vitorlázás – Kik lesznek az év legjobbjai?

blank

Szavaznak a vitorlázók. A Magyar Vitorlás Szövetség honlapján január 15-ig eldől, hogy kik lesznek a tavalyi legjobbjai.

A szavazást két kategóriában bonyolítják. A nőknél Érdi Mária, Hirschler Rebeka és Takácsy Lilla a jelölt, míg a férfiaknál Berecz Zsombor, Tomai Balázs és Vadnai Benjamin lehet az év vitorlázója.

Érdi Mária a Tihanyi Hajós Egylet versenyzője, 17 éves, négyszeres korosztályos világbajnok. Edzője két éve már Eszes Tamás, korábban pedig Csomai József volt.
Hirschler Rebeka 17 éves a Soproni Építők versenyzője. Edzője Pál Gaszton (MVM SE). 2015-ben tovább javult a nemzetközi mezőnyben.
Takácsy Lilla 17 éves, a Spartacus Vitorlás Egylet versenyzője, edzője Goszleth Marcell. 2014-2015-ben Varga Zsófiával (BYC) versenyzett 420-as hajóosztályban. 2015 áprilisában az Izolán megrendezett Spring Cup-on 2. helyezést.
Berecz Zsombor az MVM SE versenyzője az elmúlt három évben nyújtott teljesítménye révén a nemzetközi Finn mezőny elitjének biztos tagja. Mivel a 2014-es santanderi ISAF Világbajnokságon elért 15., nemzetek sorrendjében 11. helyével minden magyar sportoló közül másodikként olimpiai indulási jogot szerzett, így az idei éve már teljes mértékben az olimpiai felkészülését szolgálhatta.
Tomai Balázs az MVM SE versenyzője. Az idei Laser Standard világbajnokságon az Arany csoportba kerülve a magyar vitorlázók közül másodikként – az összes magyar sportoló közül negyedikként – olimpiai kvalifikációt szerzett a magyar laseresek számára. Ahhoz, hogy a riói olimpián rajtolhasson még válogató versenyeken kell megküzdenie Vadnai Benjaminnal és Vadnai Jonatánnal.
Vadnai Benjamin a BYC versenyzője. Miután 2010 óta a Laser összes kategóriájában – 4.7-ben és Radialban is – fokról fokra haladva világ- és Európa-bajnoki címeket szerzett, idén ezt megfejelte az olimpiai Laser Standardben U21 korosztályban egy Európa-bajnoki ezüst, illetve egy világbajnoki bronzéremmel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top