Keresés
Close this search box.

Meztelenül mérlegelt a magyar szumós

blank

Forgó Fruzsina a 65 kilogrammosok mezőnyében harmadikként zárt a mongóliai világbajnokságon, amivel kvalifikálta magát a jövő évben megrendezésre kerülő Világjátékokra. A magyar szumósnak ez lesz a második részvétele a nem olimpiai sportágak seregszemléjén, miután a 2013-ban kolumbiai játékokon is részt vett.

A mongóliai vb-re való felkészülése nem volt zökkenőmentes. „Egy sérülés után 14 kilót kellett ledolgoznom. Sokat készültem, de megérte. A súlyomat roppant nehezen tudtam hozni, de végül kisebb felháborodást keltve, teljesen meztelenül mérlegeltem és sikerült” – mondta Forgó Fruzsina.

A szumós ugyanazt az edzéstervet végzi majd a Világjátékok előtt, mint amivel a vb-re készült. Fő célja, hogy bal lábát a sérülés előtti állapotba hozza. „Sok kiegészítő sportágban megfordulok, amelyek segíthetik a fejlődésemet. Ezért birkózom, bokszolok és az MMA világába is belekóstolok” – mondta az újdonsült Világjátékok-résztvevő.

A Világjátékokat négy évente rendezik meg, mindig a nyári olimpiát követő évben. Legutóbb, 2013-ban a kolumbiai Caliban rendeztek Világjátékokat, jövőre pedig a lengyelországi Wroclaw lesz a házigazda.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top