Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Illyés Tibor

„Az egészség a legfontosabb”

MTI Fotó: Illyés Tibor

Habár úgy tűnik, hogy nyaksérülése egyre inkább hátráltatja Timo Bollt, azonban a németek hatszoros Európa-bajnok asztaliteniszezője nem gondolkodik a visszavonuláson.

A 35 éves játékosnak vasárnap fel kellett adnia az elődöntőt a budapesti kontinensviadalon, így bronzérmesként zárt.

„Ilyen helyzetben nem lehet boldog az ember, hiszen nem az ellenfél győzött le, hanem a saját testem. Ráadásul ugyanaz a baj, mint ami az olimpián volt” – nyilatkozta a Kossuth Rádió hétfői, Sportvilág című műsorában.

Timo Boll elárulta, hogy a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokat követően hat hétig pihent, ezért is frusztráló számára, hogy ismét nyakfájdalmak hátráltatják.

„Az egészség a legfontosabb, kénytelen voltam feladni az elődöntőt, nehogy még nagyobb legyen a baj, a fájdalom. Szóval, nehéz szívvel, de azt hiszem, végül jó döntést hoztam” – mondta Boll, aki kifejtette, egyelőre egészen biztosan nincs itt az ideje a visszavonulásnak, de kényszerpihenőre valószínűleg megint szüksége lesz. „Bízom benne, hogy nem súlyos a helyzet, hiszen amint éreztem, hogy komolyabban fáj, rögtön abbahagytam a játékot. Remélem, a pályafutásom nincs veszélyben.”

Boll továbbra is eltökélt és azt tervezi, hogy a következő Európa-bajnokságon megszerzi hetedik egyéni elsőségét – ami összesen a 17. kontinensbajnoki aranya lenne -, bár azt nem tagadja, hogy az ellenfelei egyre erősebbek.

„Szoros mérkőzéseket játszottam itt Budapesten, tulajdonképpen ez a bronzérem sem egy rossz eredmény, főleg, hogy a felkészülésem elég vacak volt. Nem kevés meglepetést láthattunk ezen a tornán, többen is képesek már magas szinten játszani” – vélekedett a német asztaliteniszező, akinek az olimpiákról egy ezüst– és két bronz-, a világbajnokságokról pedig öt ezüst– és ugyancsak két bronzérme van.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top