Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

Babos két helyet rontott, Fucsovics egyet javított

Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

Hiába a múlt heti remek szereplés, Babos Tímea két helyet rontott, s ezzel jelenleg a 45. a női teniszezők világranglistáján, amelynek új éllovasa van.

A konstancai játékos világelsősége azután vált biztossá, hogy szombaton bejutott a döntőbe a pekingi tornán, igaz, ott másnap kikapott Caroline Garciától. Az egymás után második versenyén győztes francia teniszező két hét alatt 11 helyet előrelépve bejutott a top 10-be.

A 26 éves Halep a négy hétig „uralkodó” spanyol Garbine Muguruzát váltotta le a WTA-rangsor élén, ő a 25. és az első román női világelső. Az idén már az ötödik névvel kezdődik a lista: Muguruza előtt Angelique Kerber, Serena Williams és Karolina Pliskova is vezette azt 2017-ben.

Babos a múlt héten csak párosban indult Pekingben – ahol döntőt vívott a cseh Andrea Hlavackova oldalán -, ezen a héten pedig Hongkongban próbál szerencsét, csak egyesben. A top kétszázban rajta kívül még egy magyar található: Gálfi Dalma, aki a múlt héten kikapott a linzi selejtezőben, a 149.

 

Fucsovics a 104., Nadal már 2370 ponttal vezet

Fucsovics Márton egy helyet javítva a 104. a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

A magyar játékos a héten az olaszországi Ortiseiben sorra kerülő challenger-tornán szerepel.

A top kétszázban Fucsovicson kívül még egy magyar található: Balázs Attila nyolc helyet javított, és a 161. helyen áll a rangsorban.

Az élen annyi változás történt, hogy a Pekingben vasárnap 75. tornagyőzelmét arató Rafael Nadal már 2370 ponttal vezet a svájci Roger Federer előtt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top