Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Babos továbbra sem találja a kiutat a gödörből

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Idén továbbra is „őrzi” nyeretlenségét egyesben Babos Tímea, aki kedden három szettben maradt alul a címvédő, hatodik helyen kiemelt Roberta Vincitől a szentpétervári 710 ezer dollár (206,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna első fordulójában.

A két játékos tavaly is találkozott a Néva-parti városban, akkor a hamarosan 34 éves olasz 7:6, 4:6, 7:6-ra győzött a negyeddöntőben, 4/1-re javítva mérlegét 23 esztendős riválisa ellen.

A hatodik összecsapáson a világranglistán 30. Babos 3:0-s hátrányba került, ám rögtön visszavette a bréket, és kiegyenlített. Az őt kilenc hellyel megelőző Vinci 4:3-nál ismét elvette a feszültnek tűnő – egyszer ütőjét is eldobó – magyar adogatását, és egy ásszal lezárta a 36 perces szettet.

A folytatásban a 2015-ben US Opendöntős olasz ismét 2:0-ra elhúzott, ám a kevesebbet rontó Babos 4:2-re fordított, aztán 5:3-nál kiszerválta játszmát, és 42 perc alatt egyenlített.

A döntő szett Babos-brékkel és 3:1-gyel indult, de nemsokára már a fonák nyesésekre építő Vinci vezetett 4:3-ra, aztán 4:4-nél a magyar két bréklabdát elpuskázott. Később 4:5-nél a mérkőzésben maradásért szervált, és a második meccslabdát már nem tudta hárítani, így befejezte szentpétervári szereplését. A találkozó 2 óra 4 percig tartott.

„Nagyon szomorú vagyok, kár ezért a mérkőzésért. Az első szett után kijöttem egy mély gödörből, jobban játszottam. Sajnos a döntő játszma végét elizgultam. Tényleg kár érte” – összegzett honlapján Babos, aki Sencsen, Sydney és az Australian Open után negyedik idei tornáján sem tudott egyesben mérkőzést nyerni.

Eredmények, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Vinci (olasz, 6.)-Babos 6:3, 3:6, 6:4

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top