Keresés
Close this search box.
bartha csaba

Bartha Csaba operatív igazgatóként folytatja tevékenységét

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Fábián László főtitkár felkérésére az eddigi sportigazgató, Bartha Csaba látja el a jövőben a MOB operatív igazgatói feladatait.

A változásról Gyulay Zsolt tájékoztatta az elnökséget a szerdai ülésén, melyen – az olimpia.hu oldal beszámolója szerint – részt vett a sportért felelős államtitkár is. Schmidt Ádám beszámolt az állami támogatási rendszerben, valamint edzői programokban történt változásokról.

Gyulay Zsolt kifejtette, az elmúlt közel egy év tapasztalataiból merítve a hatékonyabb munkavégzést, vállalati működést megcélozva a MOB-irodában kisebb szervezeti és személyi átalakítást hajtottak végre. Ezt megelőzően megújult a szervezeti és működési szabályzat, melyet az elnökség korábban elfogadott. A MOBelnök elmondta, Fábián László főtitkár így még inkább a stratégiai feladatokra, a társszervezetekkel közös munkára, a szövetségekkel való kapcsolattartásra, azok kiszolgálására tud fókuszálni.

Bartha Csaba 2012 és 2017 között már dolgozott a MOB-ban, először Fábián László mellett sportigazgató-helyettesként, majd a 2016 évvégi átalakítás idején főtitkárként. Fábián László és Gyulay Zsolt hívta vissza a MOB-ba 2022 tavaszán a sportigazgatói poszt betöltésére, most pedig operatív igazgatóvá nevezték ki.

Új feladatát az elnökségi ülésen „óriási megtiszteltetésnek” nevezte, egyúttal kiemelte, hogy a sportszakmai terület felügyelete mellett ezen túl a marketing, a kommunikáció és az iroda működtetése is hozzá fog tartozni.

A MOB-nak nagy presztízse, jól csengő neve van, sok lehetőséget rejt magában, ezeket igyekszünk a jövőben egy vállalati működési rendszer mentén kiaknázni” – idézte őt az ötkarikás testület honlapja.

Az elnökségi ülésen véglegesítették az olaszországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra utazó magyar delegáció összetételét.

Hat helyszínen leszünk érdekeltek, mindenhol csapatiroda és egészségügyi személyzet fogja támogatni a versenyzőket” – mondta Fábián László. A szombattól jövő szombatig tartó téli EYOF-on, az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban hat sportágban 21 magyar fiatal indul, akik szerdán kora délután tették le az esküt.

Az elnökségi ülés végén Gyulay Zsolt elmondta, hogy a téli EYOF indulásával egy időben – tartalmi elemeit meghagyva – megváltozik a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának struktúrája és dizájnja: a megújult olimpia.hu péntektől lesz elérhető.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Krizsán Csaba)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top