Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Berki arany-, Kovács Zsófia ezüstérmes Dohában

Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Berki Krisztián aranyérmet nyert lólengésben, Kovács Zsófia pedig ezüstöt szerzett felemáskorláton a tornászok dohai világkupaversenyén pénteken.

A katari viadal honlapja szerint az olimpiai, világ– és Európa-bajnok Berki – aki az első helyen jutott a döntőbe – 14,933 ponttal győzött. Az UTE sportolója idén a Melbourne-ben rendezett vk-n is aranyérmes volt.

A magyar szövetség sajtóközleményében Berki úgy fogalmazott, érzése szerint a gyakorlata nem volt rossz, összességében jól érezte magát, de az ollónál némileg lassabb volt a felmenetel, illetve a leugrásában volt egy kis hiba.

„Az eddigi világkupákat nézve a melbourne-i döntős gyakorlat volt a legjobb, de nagyon boldog és elégedett vagyok, mert ez a kilencedik verseny, amikor megcsináltam a gyakorlatomat, és ezek többsége mind komoly nemzetközi viadal volt” – tette hozzá.

Kovács Zsófia felemáskorláton 13,066 ponttal lett második, ugrásban pedig 13,933 ponttal a negyedik helyet szerezte meg. A Dunaferr SE versenyzője szombaton a gerenda és a talaj fináléjában is érdekelt lesz.

Kovács elmondta, az első ugrása jó volt, de az érkezése némileg pontatlanra sikerült.

„A második ugrásom erősebb volt a selejtezőhöz képest, az is szép volt, ott is az érkezésnél akadt egy nagyobb ellépés. Ezeket kell majd javítani” – közölte.

Korlátgyakorlatát úgy értékelte, szépen indult, viszont megint nem volt meg egy kéttizedes kötése, és a leugrását is elrontotta.

„Így is a második lettem, aminek örülök is, meg nem is” – tette hozzá.

Edzője, Trenka János szintén kritikusan nyilatkozott.

„Szeretünk felállni a dobogóra, szeretünk jól szerepelni, de sajnos ez nem egy édes érem, ez nem fog úgy csillogni, hiszen rontott gyakorlat volt, a leugrását elrontotta, meg nem volt meg az az erősségű gyakorlat, amelyet szerettünk volna és ezért egy picit szomorúak vagyunk” – mondta.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top