Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (World Judo Championship, Budapest 2017)

Bronzéremmel térhet haza Varsóból a férfi csapat

Fotó: Facebook (World Judo Championship, Budapest 2017)

A varsói cselgáncs Európa-bajnokság vasárnapi csapatversenyében a magyar férfi válogatott bronzérmes lett.

A magyarok az első körben 3-2-re verték a házigazda lengyeleket, majd 4-1-re kikaptak a negyeddöntőben az ukránoktól, ezután következett a vigaszágon a 4-1-es győzelem a szerbek ellen.

A bronzcsatában a francia gárda volt az ellenfél a Torwar Arénában, s az ötmeccses párharc nem indult jól: Bartha Csabát 66 kg-ban vazaarival verte ellenfele, így a franciák kerültek előnybe. Szabó Frigyes (73) azonban bravúrral egyenlített, mivel hosszabbításos mérkőzésen legyőzte az egyéniben vb-harmadik és Európa-bajnok Loic Korvalt, aki kilépésért kapott intéssel vesztett a ráadásban.

Csoknyai László (81) szép válldobásra kapott vazaarival nyerte meg a találkozóját, aztán a magyar diadalt Vér Gábor biztosította be 90 kg-ban, aki 55 másodperc elteltével eldobta a friss Eb-ezüstérmes Axel Clerget-t. Az utolsó, immár tét nélküli összecsapásra a franciák már nem álltak ki, így a magyarok 4-1-re nyertek.

„A sikertelen egyéni küzdelmek után nagyon motiváltak voltunk, csodálatos ez a harmadik hely” – örvendezett a nap egyik hőse, Vér Gábor, míg a csapatkapitány Csoknyai hozzátette, igazi csapatmunka van a váratlan siker mögött.

A férfi csapat legutóbb 2009-ben, Miskolcon állt Eb-dobogón, amikor megnyerte a válogatottak – akkor még az egyéni küzdelmektől külön rendezett – viadalát. Előzőleg 2005-ben Debrecenben második, 2001-ben Funchalban pedig harmadik lett.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top