Keresés
Close this search box.

Érdi Mária vezet a világbajnokságon!

blank

Rendkívül jól kezdett Érdi Mária az Aucklandben zajló ifjúsági-világbajnokságon, ugyanis a magyar vitorlás vezeti a vb-t, mivel az első futamon a 2., a következőn pedig az 1. helyen zárt a Laser Radial hajóosztályban.

Érdi Melbourne-ből érkezett a vb-re. Ausztráliában részt vett a Világkupa-döntőn, ahol negyedikként zárt. A magyar tehetség Ausztráliában a felnőtt mezőnyben versenyzett.

Az elmúlt években a magyar vitorlássport kiváló eredményeket produkált az ifjúsági világbajnokságokon. 2013-ban Ománban Vadnai Benjamin lett Laser Radial korosztályos világbajnok, 2015-ben Langkawiban pedig Érdi Mária!

A riói játékokat is megjárt Érdi tavaly még egy különösen értékes díjat is kiérdemelt a vb-n, ugyanis átvehette a Bengt Julin Trófeát. Az aktuális ifjúsági világbajnokságon mindig az a versenyző, hajóegység vagy akár nemzeti csapat érdemelheti ki ezt a díjat, aki leginkább megtestesítik azokat a tulajdonságokat és célokat, amelyekért az ifjúsági világbajnokság létrejött – írja a hunsail.hu. A résztvevő versenyzők választják ki maguk közül azt, aki kivívta tiszteletüket és megbecsülésüket a sportszerűségével, közvetlenségével, ugyanakkor győzelemre törő igyekezetével.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top