Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

Fucsovics már nem tagja a top 100-nak

Fotó: Facebook (Fucsovics Márton)

Fucsovics Márton egy hét után kicsúszott a top 100-ból a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján. Ennek ellenére van magyar siker, hiszen Balázs Attila összesen 15 helyet lépett előre.

A 25 éves Fucsovics – aki múlt héten a hamburgi, 1,5 millió euró (458 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztorna selejtezőjének első fordulójában búcsúzott – 27 pontot veszített, és ezzel a 110. pozícióban van.

Balázs Attila a 159. helyre lépett előre azt követően, hogy a selejtezőből a főtáblára került az umagi, 482 ezer euró (147,5 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán. Balázs a főtáblán egy találkozót nyert meg, a nyolcaddöntőben az első helyen kiemelt belga David Goffintól kapott ki három szettben. A magyar teniszező a selejtezőben két játszmában nyert az orosz Andrej Rubljov ellen, aki szerencsés vesztesként mégis főtáblára jutott, és végül megnyerte a tornát.

 

Konta három helyet rontott, Babos 42.

A magyar származású Johanna Konta három helyet rontott a női teniszezők legfrissebb világranglistáján, amelyen így hetedik.

A top 200-ban lévő magyarok közül Babos Tímea egy helyet javítva 42., míg Gálfi Dalma megőrizte korábbi, 142. pozícióját.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top