Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Andrea Hlavackova)

Győzelemmel tért vissza Babos Tímea

Fotó: Facebook (Andrea Hlavackova)

Habár egyesben 5:7, 6:4, 6:1-re vereséget szenvedett a belga Alison Van Uytvanck ellen Babos Tímea, viszont Andrea Hlaváčková oldalán párosban 6:3, 6:1-re győzött a hazai közönség előtt szereplő Andreescu, Carson Branstine duó ellen a Quebec Cityben rendezett 250 ezer dollár (65 millió forint) összdíjazásű, WTA Tourverseny döntőjében.

„Ez a nap is nagyon hosszú volt, nem volt egyszerű. Nyilván sajnálom az egyéni döntőt! De a hét elején azt gondoltam és mondtam volna, hogy jó dolog lenne és elfogadnám, ha bejutnék a fináléba. Természetesen utólag picit mérges és szomorú voltam, mert a kezemben volt az esély. De ez ilyen, most így sikerült. Úgy érzem, ez nagyon jó eredménynek tekinthető! Nyilván nem volt egyszerű ezen a héten egyedül, az edzőm nélkül versenyezni. De örülök, hogy így sikerült megoldani, így tudtam küzdeni. Nehéz és sok mérkőzésem volt, az is nehezítette a dolgomat. A párosról annyit, hogy nagyon fontos volt a szingapúri világbajnokság szempontjából. Ez volt a cél, a tornagyőzelem! Teljesítettünk, nagyon örülünk ennek!” – nyilatkozta Babos Tímea a saját, hivatalos honlapján (babostimea.hu)

Babos idén másodszor, pályafutása során ötödször játszott döntőt egyesben a WTA Touron. Valamennyi alkalommal szoros mérkőzésen dőlt el a trófea sorsa, ezúttal is sokáig volt esélye a végső sikerre.

A 49 perces első játszmában Babos 4:4-ig kiválóan adogatott, alig veszített labdamenetet. Ekkor 30-40- ről hozta a szerváját, majd a következő gémben Van Uytvanck is így tett. A magyar játékos 0-ra nyerte következő adogatását, majd fogadóként 40-15- re is vezetett. Babos összesen négy szettlabdához jutott, a negyedik ki is használta.

Az 50 perces második felvonás is szoros és izgalmas volt. Sajnos a végén már a belga játékos örülhetett. Pedig Babos 1:0 után összesen hat bréklabdához jutott, de egyik esélyt sem tudta kihasználni. Ez később döntőnek bizonyult.

Az addig fogadóként kevés esélyhez jutó Van Uytvanck 2:2 után 0-ra brékelt, ez pedig fordulatot hozott. Babos adogatóként ugyan nyerte a következő két saját játékot, de fogadóként nem tudta megtörni ellenfelét. A hatodik gémben ugyan nyert két labdamenetet, de addigra a belga játékos már 40-0- ra is vezetett.

Van Uytvanck 5:4 után 15-re nyerte adogatását, ezzel kiharcolta a döntő szettet.

A harmadik játszma már egyoldalúan alakult. Timi azonnal elveszítette adogatását 15-re, majd 0:2 után 30-ra. A belga játékos már 4:0-ra is vezetett, amikor ellenfele bréklabdáról nyerte a szerváját. Van Uytvanck azonban a következő gémet nagy csatában megnyerte 40-re, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a finálé. Az utolsó gémben 0-ra brékelt a belga játékos, aki első tornagyőzelmét ünnepelheti a WTA Touron.

Babos és cseh társa tavasszal Rabatban nyert WTAversenyt, majd Madridban is döntős volt. A quebeci finálét is esélyesként kezdte a WTA Finals-szereplésért is küzdő, az 1. helyen kiemelt kettős és simán meg is nyerte a mérkőzést a két kanadai tinédzser ellen.

A 28 perces első játszma nyitányaként Babos és Hlaváčková 30-ra brékelt, majd kiválóan adogatott. A hetedik gémben a magyar-cseh kettős 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd váratlanul elbukta a sajátját. A kanadai kettős azonban nem tudta szorosabbá tenni a szettet, mivel a következő gémben az első helyen kiemelt páros brékelt 15-re.

A második felvonás 2:1-ig alakult szorosan. Ekkor Babos és Hlaváčková brékelt 40-re, majd a 0-ra nyert saját adogatás után 15-re nyerte el a hazai kettős adogatását. Az utolsó játékot 30-ra hozta a magyar-cseh páros.

Babos a két wimbledoni finálé mellett 23. alkalommal játszott párosban döntőt a WTA Touron. A magyar játékos 13. alkalommal maradt veretlen aktuális társával! A cseh játékos 2011-ben a Roland Garroson, míg 2013-ban a US Openen ünnepelhetett bajnokként, a WTA Touron 20 végső sikernél jár.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top