Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf nyerte az összetett pontversenyt

Fotó: Facebook (Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott)

Rasovszky Kristóf a vasárnap 5 kilométeren szerzett ezüstérmével megnyerte a nyíltvízi úszók Európa Kupa-sorozatának összetett pontversenyét.

A sorozat honlapja szerint a Rómához közeli Bracciano taván a 20 esztendős magyar szombaton 10 kilométeren győzött, a vasárnapi 5 kilométeres versenyben pedig második lett – csak az olasz Dario Verani előzte meg mindössze négy tizedmásodperccel.

Mivel a pontszámítást a hétvégi összteljesítmény alapján végzik, a szombati és a vasárnapi időket összeadták: ez alapján Rasovszky 5.3 másodpercet vert olasz riválisára, s mivel a magyar már a hétvége előtt is vezette az EKsorozatot, így övé lett az összetett elsőség, és az ezért járó 3500 euró.

A 10 kilométeres olimpiai számban junior világ– és Európa-bajnok Rasovszky mellett magyar részről Székelyi Dániel indult még a férfi mezőnyben, ő 5 kilométeren tizedikként zárt, a hétvégi összesítésben pedig hetedik lett.

A nőknél Sömenek Onon Kata vasárnap a negyedik helyen zárt, az egész hétvégét tekintve – három másodperces hátránnyal – a harmadik lett, az összetett pontversenyben pedig másodikként zárt. A női mezőny másik magyarja, Szilágyi Nikolett vasárnap hetedik, összesítésben ötödik lett.

Az EK második helyezettjei 3000, harmadikjai 2000 euróval gazdagodtak.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top