Keresés
Close this search box.

Hétvégén karate magyar bajnokság!

blank

Felkészülni, vigyázz, rajt: a hétvégén az eddigi legnagyobb magyar karate bajnokság kerül megrendezésre!

A karate sportág hazai fejlődését jól jelzi, hogy az eddigi legnagyobb magyar bajnokságot rendezik meg szombaton és vasárnap. Az UTE Megyeri úti Jégcsarnokában sorra kerülő esemény lesz az első ilyen alkalom azóta, hogy tavaly augusztusban kiderült: történetében először a karate ott lehet az olimpián 2020-ban Tokióban. Az 55 egyesület több mint 700 versenyzője között tatamira lép a teljes hazai élmezőny.

A viadalon szombaton a gyermek és ifjúsági kategóriákban avatnak magyar bajnokokatkata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámokban –, míg vasárnap a kadet, junior, U21 és felnőtt korosztályok következnek. Szintén a második napon rendezik a fogyatékkal élő karatésok számára a para-karate magyar bajnokságot.

A megmérettetésen elindulnak a hazai legjobbak, köztük a május eleji törökországi Európa-bajnokságon bronzérmet nyert Hárspataki Gábor és a tavalyi vb-ezüstérmes Tadissi Martial, akinek a magyar bajnokság fontos állomása a júliusi Világjátékokra való felkészülésnek. Ezen a videón pedig meg is tekinthető, hogy Tadissi Martial miként készül a Világjátékokra. Szintén tatamira lép a viadalon a pár héttel ezelőtti Eb-n bronzmérkőzésig jutott Nagy Botond és Molnár Dániel.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top