Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Hungarian Tennis)

Könnyed diadallal nyitott Fucsovics

Fotó: Facebook (Hungarian Tennis)

Két szettben, 63 perc alatt 6:2, 6:2-es diadalt aratott a rutinos orosz Mihail Juzsnij ellen Fucsovics Márton a Budapesten zajló 482 ezer euró (150 millió forint) összdíjazású salakpályás tenisztorna első fordulójában.

Néhány megingástól eltekintve a világranglistán 154. helyezett magyar játékos az első játszmában összeszedett játékot nyújtott, végig kezében tartotta az irányítást. Fucsovics 1:1-nél és 4:2-nél nyerte el ellenfele adogatását, így 32 perc alatt szettelőnyre tett szert.

A keveset és lassan mozgó Juzsnij (89.) a folytatásban sem tudta felvenni Fucsovics tempóját, a magyar játékos így 2:2 után ismét elvette ellenfele szervajátékát. A motivációját egyre inkább elveszítő orosz teniszező újabb gémet bukott el, így Fucsovics 5:2-es előnyénél saját szervajátékával lezárta a találkozót.

Mások voltak a körülmények, mint hétfőn – mondta a győzelem után Fucsovics. „Akkor hidegebb és szelesebb volt az időjárás, ami nem kedvez nekem és a játékomnak sem. Most viszont kellően gyors volt a pálya és a játékom is” – tette hozzá. Megemlítette, a hétfőn elvesztett páros mérkőzést követően fél órát még edzett Sávolt Attilával, elsősorban a szervákat gyakorolták. „Meglátszódtak a szerváimon, a mai mérkőzésen kijött a tegnapi túlóra”.

A magyar játékos nagyobb küzdelemre számított Juzsnij ellen, de megítélése szerint riválisa „sokat rontott”, amiből így ő profitált. Szerdán ismét a sportág egyik ismert, rutinos teniszezőjével játszik Fucsovics Márton, aki a hazai közönség támogatásától kellően „feltüzelt” állapotban képesnek érzi magát a hasonló bravúrra.

„Nem szeretek balkezesek ellen játszani, ráadásul Verdasco spanyolként salakon mozog leginkább otthonosan” – utalt Fucsovics szerdai ellenfelére. „Nehéz meccsre számítok, nem vagyok esélyes, de az a szép a teniszben, hogy a pályán bármi megtörténhet”.

Fucsovics ellenfele a második fordulóban a negyedik helyen kiemelt spanyol Fernando Verdasco lesz majd. A két játékos korábban még nem találkozott egymással. A rutinos spanyol – akinek karriercsúcsa a világranglistán nyolc évvel ezelőtt a hetedik hely volt – az első fordulóban erőnyerőként nem játszott. A mérkőzést szerdán 15 óra után rendezik.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top