Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Yaroslava Shvedova)

Meccslabdáról kapott ki Babos és Svedova

Fotó: Facebook (Yaroslava Shvedova)

Babosék számára szerencsétlenül alakult a szingapúri tenisz WTAvilágbajnokság párosversenyének csütörtöki negyeddöntője, miután meccslabdáról kaptak ki a Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh duótól.

A magyar játékos és párja szoros küzdelemben 7:5-re megnyerte az első játszmát a viadal honlapja szerint. A második szettben Babosék kétszer elvették riválisuk adogató játékát, ráadásul másodjára így a mérkőzés megnyeréséért adogathattak, a játszma mégis rövidítésbe torkollott, amelyben meccslabdát hárítva a Mattek-Sands, Safarova kettős kerekedett felül.

A döntő rövidítés már nem hozott kiélezett küzdelmet, abban az esélyesebbnek tartott Mattek-Sands és Safarova 10-2-re bizonyult jobbnak. A két páros idén másodszor találkozott, az elsőn két játszmában kikaptak Babosék a Miamiban rendezett torna fináléjában.

A mostani találkozó 2:32 óráig tartott.

„Nagyon jó meccs volt! Nagyon-nagyon jól játszottam és Szlava is! Sajnos néha-néha beremegett a szervája, de ez benne van a pakliban” – értékelt saját honlapján Babos, aki hangsúlyozta, összességében igen magas színvonalú meccset játszottak. „Örülök, hogy ilyen jó tenisszel sikerült párosban befejeznem az évet!”

Babos a weboldal beszámolója szerint Szingapúrból Kínába utazik a Csuhajban sorra kerülő Bajnokok Tornájára. A magyar játékos elsőszámú tartalék ezen a versenyen, akkor lép pályára, ha valaki visszalép a 12 fős mezőnyből. Elmondta, addig nem akarja lezárni az évet, amíg el nem dől el hivatalosan, játszhat-e a tornán.

Eredmények, páros, negyeddöntő:
Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (kazah) 5:7, 7:6 (8-6), 10-2 – döntő rövidítésben

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top