Keresés
Close this search box.

Meglőtte az olimpiai szintet az íjász Eb-n Banda Árpád

blank

Az íjászok Nottinghamben zajló ötkarikás kvalifikációs Európa-bajnokságán meglőtte az olimpiai szintet Banda Árpád.

A magyar versenyző a viadal honlapja szerint 647 kört lőve teljesítette a 630 körös olimpiai szintet a keddi selejtezőben. Így a szerdán folytatódó Eb-versenybe 25., míg a csütörtökön rajtoló kvalifikációs viadalra 17. helyen jutott be. Utóbbiban erőnyerőként csak a második, 32 közé jutásért megrendezendő fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, míg előbbiben már az első körben a görög Alekszandrosz Karageorgiúval mérkőzik.

A szintén a kvótáért versenyző Gajdos Csaba 613 körrel nem érte el az olimpiai szintet. A szerdai versenyen az első fordulóban a svájci Florian Faberrel, míg a kvótáért csütörtökön a brit Kieran Slaterrel lő majd.

Az Eb-n nemenként három riói kvóta talál gazdára. Kvótát legjobb esetben is csak az egyik magyar íjász szerezhet, amennyiben ugyanis egy ország csak egyéniben érdekelt az ötkarikás játékokon, úgy csupán egy versenyzőt indíthat Rióban.

Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

A csigás versenyben – amely nem olimpiai szám – Orosz Viktor 683 körrel 17. helyen végzett a rangsorolóban a 69 versenyző közül, így versenyben maradt. A folytatásban Orosz erőnyerő lesz, azaz a második körben csatlakozik majd be a versenybe. A márciusi, Ankarában rendezett junior teremíjász vb-n győztes versenyző célja a világjátékokra jutás, ehhez gyűjthet ranglistapontokat a kontinenstornán.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top