blank

Megvan a szerződés

blank

A World-Tour verseny helyszínén, a Tüskecsarnokban aláírták az október 18. és 22. között Budapesten megrendezésre kerülő asztalitenisz Európa-bajnokság hivatalos szerződését.

Magyar részről Nátrán Roland szövetségi elnök és Stocker Miklós főtitkár, az európai szövetség (ETTU) képviseletében pedig Ronald Kramer elnök és Richard Scruton főtitkár látta el kézjegyével a megállapodást.

Nátrán Roland emlékeztetett rá, hogy sűrű év előtt állnak, hiszen a most zajló WT-viadal után csapat-világbajnokság, olimpiai selejtező, majd az olimpia, végül pedig az Eb vár rájuk, de büszkék arra, hogy az említett versenyek közül kettőnek Magyarország adhat otthont.

„Az Európa-bajnokság mérföldkő lesz a szövetség és a magyar asztaliteniszsport életében, 34 év után éppen itt volt az ideje, hogy újra ilyen jelentős versenyt rendezzünk. Szeretnénk magyar érmeknek is örülni, szervezőként pedig mindent megteszünk a tökéletes lebonyolításért” – fogalmazott. Hozzátette: az előkészületek a tervek szerint haladnak, s remélik, hogy a kontinenstorna – amelyre ugyancsak a Tüskecsarnokban kerül sor – nagy élményt jelent majd a kilátogatóknak, s a látottak alapján sok gyerek kap majd kedvet az asztaliteniszezéshez.

Ronald Kramer elárulta: ellenőrző látogatáson vesznek most részt, tárgyalnak az előkészületekről, és megnézik, hol tartanak a házigazdák.

„Ez kicsit bürokratikusan hangzik, de a látogatásunknak van érzelmi tartalma is, hiszen úgy érezzük: az asztalitenisz az Eb-vel visszatér az egyik otthonába. Az ETTU-n belül úgy gondoljuk, Magyarország nagyon aktív és ambíciózus, s ezt nagyra értékeljük. Biztosak vagyunk benne, hogy remek Eb-nek adnak majd otthont” – mondta az ETTU elnöke.

Kozmann György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: Magyarország kiemelten kezeli a sportot, a stratégia egyik célja, hogy Magyarország sportnemzet legyen.

„Nagy elismerés az országnak, hogy számos nemzetközi sportszövetség úgy döntött, itt rendezi meg versenyét. Köszönjük az ETTU-nak is lehetőséget” – fogalmazott.

Az idei Eb-n egyesben és párosban küzdenek majd a játékosok, csapatversenyt nem rendeznek. Pattantyús Ádám, a legjobban jegyzett magyar férfi játékos ezzel kapcsolatban elmondta: az, hogy korábban együtt bonyolították le az egyéni és csapatversenyt is, nagyon megterhelő volt a játékosok számára, így ő örül, hogy ezúttal csak az egyesre – illetve esetleg a párosra – kell majd összpontosítania.

Budapest korábban 1958-ban és 1982-ben adott otthont asztalitenisz kontinensviadalnak.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top