MTI Fotó: Bruzák Noémi

Miklós Edit már gyúrhat Pjongcsangra

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Alig több, mint két hónap telt el Miklós Edit szörnyű balesete óta, az alpesi síző már megkezdte az erőnléti edzéseket.

„Voltam ellenőrzésen, az orvos pedig meg volt elégedve, így engedélyezte, hogy megkezdjem az erőnléti tréningeket” – jelentette ki a szerdai sajtóbeszélgetésen a lesiklásban olimpiai hetedik magyar versenyző.

A 28 éves csíkszeredai születésű síző arról számolt be, hogy a bal térde már teljesen egészséges, de most már a jobb is terhelhető.

„A tervek nem változtak, ha minden megfelelően alakul, akkor szeptemberben állhatok újra sílécre. Most egy hónapig még otthon készülök, ami most már a gyógytorna mellett edzésekből is áll. Aztán újra kontrollra utazok” – mondta az MTI-nek Miklós Edit, hozzátéve, hogy súlyos sérülése ellenére többnyire jó lelki állapotban van.

Elárulta: sérülése után is követte a világkupa-futamokat televízión keresztül, s bár sajnálja, hogy nem próbálhatta ki a 2018-as, pjongcsangi téli olimpia lejtőjét, szerinte „szimpatikus a pálya nagy ívekkel, amiben nincsenek nagy letörések”.

A következő idényre vonatkozó céljaival kapcsolatban úgy fogalmazott, az elsődleges most, hogy teljesen meggyógyuljon.

Miklós Editnek január 15-én, az ausztriai Altenmarkt-Zauchenseeben rendezett lesikló versenyt megelőző hivatalos edzésen egy jobb kanyarban szétcsúszott a lába, majd nagyot esett, egyik léce ráadásul nem oldott le és a havon csúszva nekisodródott egy kapunak is. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kiderült, hogy a jobb térdében a keresztszalag-szakadás mellett egy csontdarab letört, továbbá porcsérülést is szenvedett, illetve a bal térdében is sérültek a szalagok. Egy Innsbruck melletti magánklinikán még aznap megoperálták.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top