Keresés
Close this search box.

Pécsi siker a nőknél a magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon

blank

A pécsi Multi Alarm SE játékosa, Yap Rui Chen nyerte a nők egyéni versenyét a vasárnap zárult 41. Yonex magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, a malajziai játékos, aki két hónapja készül Magyarországon, több magasabban rangsorolt versenyzőt legyőzve diadalmaskodott.

„Óriási öröm, hogy a viadal után a versenyző kiemelte, rengeteget segített neki a tornagyőzelemben az, hogy nálunk megismerhette az európai játékosoknak a kelet-ázsiaitól jelentősen eltérő stílusát” – hangsúlyozta az elnök, s hozzátette, Yap Rui Chen rögtön jelezte, meghosszabbítja szerződését.

A magyarok szereplése kapcsán Csorba József kiemelte, mindenki teljesítette az elvárásokat, sőt, a legjobb hazai szereplést elérve egyaránt 16 közé jutott Sándorházi Vivien, illetve a Pytel Gergő, Szenjai Balázs duó már bravúrt is bemutatott.

Csorba József kiemelte, a budaörsi városi sportcsarnokban remek volt a hangulat a viadal négy napja során, sokan kilátogattak a helyszínre a minden idők legerősebb mezőnyét felvonultató hazai viadalon.

A férfiak egyéni versenyét a dán Kim Bruun nyerte. A női párosoknál bolgár, míg a férfi– és vegyespárosoknál szingapúri siker született az első alkalommal „international challenge” minősítést kapott viadalon, melyen 30 ország 196 versenyzője indult.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top