Keresés
Close this search box.

Sporttörténelmi világbajnokság következik!

blank

A magyar táncsport hatalmas sikereként könyvelhető el az, hogy idén Pécs adhat otthont a standardtáncok formációs világbajnokságának – mondta a MOB Sajtószolgálatának Kapronczai Balázs, a december 4-i világverseny szervező bizottságának elnöke.

Ezt a világbajnokságot eredetileg Minszk rendezte volna meg, de a fehéroroszok visszaléptek, Magyarország pedig villámgyorsan pályázott, és nyert. A sportág történetében így először rendezhet hazánk a Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF) által kiírt világbajnokságot.

„Korábban számos Európa-bajnokságot, Európa- és Világkupát rendezett Magyarország, de világbajnokság még nem volt. Büszkék vagyunk arra, hogy 2016-ban erre sor kerülhet. Ez egy hatalmas kihívás, hiszen egy világbajnokságot ideális esetben egy évig szerveznek, idén nekünk pár hét alatt kell megvalósítanunk mindezt” – mondta Kapronczai Balázs.

A pécsi világbajnokságra körülbelül 15 ország csapatai érkeznek. „Azt szeretnénk, ha ez a sporttörténelmi vb emlékezetes maradna mindazoknak, akik ott lesznek a lelátókon decemberben. Amellett, hogy a világ legjobb formációs csoportjai lépnek parkettre, a gála részét és a bemutatók programját is rendhagyóra csináljuk” – tette hozzá a főszervező.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top