Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Sérülés miatt kihagyja a vb-t Berki

Fotó: Facebook (Berki Krisztián (torna)

Az október 2. és 8. között Montrealban sorra kerülő torna-világbajnokságon vállsérülés miatt nem vesz részt Berki Krisztián.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán kedden reggel bejelentette, hogy az olimpiai, világ– és Európa-bajnok lólengés-specialistát várhatóan már ezen a héten megoperálják.

„Ez nem kiújult, hanem egy új sérülés. Lassan húsz éve terheli azonos módon az ízületét, ami megsínylette ezt. A mai napig edz, továbbra is motivált, és már arra koncentrál, hogy a jövő évre ismét teljes értékű legyen, mint idén a tavaszi idénye volt” – tette hozzá a sportvezető. Hangsúlyozta, Berki a három-négyhónapos rehabilitáció után a 2020-as tokiói olimpiáig folytatni szeretné pályafutását.

Berkinek szeptemberben már az egyéni országos bajnokságot és a szombathelyi challenge világkupa-versenyt is ki kellett hagynia sérülése miatt.

Vállproblémájával több mint egy hónapja küzd, és különböző alternatív kezelési módokat is kipróbált, de a helyzet nem javult.

A MATSZ beszámolója szerint a magyar vállspecialisták országos konzíliumot tartottak, és úgy döntöttek, hogy a sikeres olimpiai kvalifikáció érdekében beavatkozásra van szükség.

„Az előző egy évben bebizonyosodott, hogy terhelhető a korábban műtött vállam, fel tudtam készülni a versenyekre, és sikerült is jól szerepelnem. Az elmúlt időszakban viszont újra fájdalmat éreztem, ugyanabban a vállamban, de nem a műtét helyén, az teljesen rendben van” – nyilatkozta Berki Krisztián.

Mint mondta, mindent alárendel a tokiói szereplésnek, ezért szeretné, ha mielőbb túleshetne az operáción, hogy utána már csak a kvótaszerzéssel kelljen foglalkoznia.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top