Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Ivett Toth)

Tóth Ivett topformában az Eb-n

Fotó: Facebook (Ivett Toth)

Az Ostravában zajló műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon a rövidprogramot követően Tóth Ivett a hatodik helyről várhatja a pénteki folytatást.

A 18 éves magyar versenyző – aki tavaly a 11. helyen végzett a kontinensviadalon – 25.-ként mutathatta be rövidprogramját, amelyben szinte hiba nélkül futott, és szezonbeli legjobb pontszámát elérve az előkelő hatodik helyen zárt.

„Kicsit görcsösen kezdtem, de örülök, hogy a program második felére sikerült lelazulnom. Még nem igazán hiszem el, hogy ott vagyok a legjobb hat között, nagyszerű érzés, hogy pénteken az utolsó csoportban mutathatom be a kűrt. A holnapi szünnapon edzek egyet, és bízom abban, hogy sikerül két nap múlva is jó teljesítményt nyújtanom” – mondta a rövidprogram után Tóth Ivett az M4 Sportnak.

Az élen a világ– és Európa-bajnoki címvédő orosz Jevgenyina Medvegyeva áll honfitársa, Anna Pogorilaja, valamint az olasz Carolina Kostner előtt.

Az Eb többi magyar résztvevője, azaz a jégtáncosok között induló, még juniorkorú Jakucs Hanna, Illés Dániel duó csütörtökön, míg Borovoj Alexander pénteken lép először jégre.

A női kűrt pénteken 18 órától rendezik.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top