Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Vinci búcsúztatta Babost

Fotó: Facebook (Babos Tímea)

Három szoros szettben alulmaradt Babos Tímea a pénteki negyeddöntőben a 753 ezer dollár (208 millió forint) összdíjazású szentpétervári keménypályás női tenisztornán.

A világranglistán 51. magyar játékos a második helyen kiemelt olasz Roberta Vincitől (16.) szenvedett vereséget 2 óra 33 perces csatában.

A 22 éves magyar teniszező az első szettben már 5:2-re vezetett, a tavalyi US Open döntősének innen sikerült előbb egyenlítenie, majd – 63 perc elteltével – a rövidítést megnyerve előnybe kerülnie.

A második felvonás elején Babos ismét elvette a 33 esztendős Vinci adogatójátékát, de most sikerült is megtartania előnyét, és 5:4 után kiszerválta a játszmát, amely 40 percig tartott.

A döntő szett első játékában a magyar játékos egyből brékelt, majd 2:0-nál újabb bréklabdája volt, de 3:0 helyett végül 2:1 lett az állás. Előnyét egészen 5:3-ig megtartotta Babos, de Vinci ekkor feltámadt és sorozatban három játékot nyerve fordított. Ahogy az első játszmában, végül most is rövidítés következett, amelyben a soproni teniszező már 4-2-re is vezetett, ezután azonban már nem sikerült pontot nyernie és így a rutinos Vinci került az elődöntőbe.

„Rettenetesen sajnálom ezt a meccset! Sok lehetőségem volt, főleg az első szettet bánom igazán” – nyilatkozott a meccs után honlapja, a babostimea.hu szerint a magyar teniszező. – „Azt hiszem, megijedtem attól, hogy vezettem. Aztán nem úgy szaladt a kéz, ahogyan addig.”

Babos hozzátette, minenképpen pozitívumnak tartja, hogy az első játszma után vissza tudott jönni a meccsbe.

„Sőt, a döntő szettben a meccsért szerváltam. Akkor talán rossz taktikával adogattam” – vélekedett a rangsorban 51. magyar teniszező, aki honlapja szerint legközelebb jövő héten Dubajban lép pályára, ahol egyesben lemondta a selejtezőt, ám párosban ott lesz a mezőnyben a német Julia Görges oldalán.

Babos Tímea a negyeddöntős szereplésért 100 világranglista-pontot és közel 20 ezer dollárt (5,5 millió forint) kap.

negyeddöntő:
Vinci (olasz, 2.)-Babos 7:6 (7-3), 4:6, 7:6 (7-4)

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top