Keresés
Close this search box.
rg sajtotajekoztato

A világ legjobbjai Budapesten

Nyílt edzéssel egybekötött sajtótájékoztatón számolt be a FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és a III. MTK Budapest Kupa Szervező Bizottsága az augusztus 7. és 9. között rendezendő világverseny előkészületeiről.

 

Nyílt edzéssel egybekötött sajtótájékoztatón számolt be a FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa és a III. MTK Budapest Kupa Szervező Bizottsága az augusztus 7. és 9. között rendezendő világverseny előkészületeiről.

A versenyt a Syma-csarnokban bonyolítják le, ahol gyakorlatilag a világ legjobbjai lépnek szőnyegre. A Világkupán kívül megrendezik az MTK Kupát is, amelyen idén felnőtt kategóriában is lehetett nevezni. Ebben a mezőnyben is magasan jegyzett RG-seket láthat majd a közönség, és lehetőséget kapnak a junior és a pre-junior korosztály versenyzői is, hogy bemutassák gyakorlataikat.

A Világkupán egyéniben Vass Dóra képviseli a magyar színeket, míg a magyar együttes kéziszer-csapatban Boldizsár Blanka, Ludányi Laura, Sipos Emma, Szakály Borbála, Wehovszky Vivien kapott helyet. Az egyéni indulóknál karika, labda, buzogány és szalag, az együttes kéziszer-csapatnál öt szalag és 3 pár buzogány-2 karika szerepel a repertoárban.

Budapesten láthatjuk az orosz Yana Kudryavtsevát, aki világ- és Európa-bajnok, valamint ő nyerte meg az első Európa Játékokat is. Indult többek között az ugyancsak orosz Margarita Mamunt, aki szerenkénti világ- és Európa-bajnoki arannyal büszkélkedhet, de az oroszok Alexandra Soldatovát is nevezték, aki egyéni csapatversenyben világ- és Európa-bajnoki arannyal büszkélkedhet. Rajtuk kívül többek között olyan kiválóságok érkeznek majd Budapestre, mint az azeri Marina Durunda, és az ukrán Ganna Rizatdinova.

Az esemény SportÖnkéntes Programjába több mint 100 önkéntest választottak ki. A jelentkezők között főleg egyetemisták és középiskolások vannak, de jelentkeztek anyukák és lányaik is. Az önkéntesek több mint 90%-a sportol vagy sportolt valamit, de sokan vannak volt RG-sek is. A jelentkezők több mint 80%-a legalább középfokon tud angolul, de különleges nyelveket (japán, svéd, norvég) beszélők is vannak közöttük.

A FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupa mindhárom napját az M4 Sportcsatorna közvetíti élőben, ilyenre eddig még nem volt példa Magyarországon.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Magyar Zoltán (MATSZ elnöke, MOB alelnöke), Dr. Korom Norbert (MRGSZ elnöke), Dr. Deutsch Tamás (MTK Budapest elnöke, MOB alelnöke) Kovács Andrea (versenyigazgató), a versenyzők közül az egyéni Vk-induló, Vass Dóra, az együttes kéziszer-csapat kapitánya, Ludányi Laura és a jelenlegi legjobb magyar junior, Kis Alexandra.

rg sajtotajekoztato

Az Vk weboldalán, az rgworldcup.hu oldalon a legfrissebb információk állnak rendelkezésre, folyamatos élő internetes közvetítés lesz a FIG IV. Magyar Ritmikus Gimnasztika Világkupáról és a III. MTK Budapest Kupáról is, illetve a Facebookon is lehet követni az eseményeket: https://www.facebook.com/rgworldcuphungary?fref=ts .

A sajtótájékoztatón mondták

dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke

Fantasztikus versenyre számíthatunk. 2017-ben mi rendezzük a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot, így bízom benne, hogy remek „főpróba” lesz a hétvégi Világkupa.

dr. Korom Norbert, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke

Bár egyre profibbak vagyunk, de ez a Világkupa sok munkával jár egy olyan kis szövetségnek, mint az MRGSZ. A szervező bizottság, az összes önkéntes azon dolgozik, hogy Budapestről mindenki elégedetten távozzon.

dr. Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke

Soha nem látott erős mezőny lép szőnyegre a Világkupán és az MTK kupán is. Azzal, hogy az MTK Kupán felnőtt verseny is lesz, biztos vagyok benne, hogy alig lesz különbség egy-egy VK-s, vagy MTK kupás produkció között. Utóbbi mezőnyben is világklasszisok lesznek. Bízom benne, hogy a kánikulai hétvégén a strandok mellett a Syma-csarnok is kedvelt hely lesz Budapesten. Felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy a vasárnapi gálán egy meglepetéssel készülünk…

Kovács Andrea versenyigazgató

Hosszú versenynapok lesznek a hétvégén, de biztos, hogy senki nem fog unatkozni, mert a sportág világklasszisai lépnek szőnyegre. Jegyek még mindig kaphatók, a részletes infók pedig a verseny hivatalos honlapján találhatók.

Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtitkára

A 2017-es RG Eb-pályázatba nagy munkát fektettünk. A szerződés a napokban érkezett meg, majd összeáll a stáb, és elkezdjük a munkát.

Vass Dóra

Baku után módosítottunk egy picit a gyakorlatokon, úgy gondolom, hogy mindegyik beérett. Nem gondolkodom sem helyezésben, sem pontszámban. Négy hibátlan gyakorlatban bízom, ez a cél. A többi már nem rajtam múlik.

Ludányi Laura

Teljes mértékben felkészültünk, és nagyon várom, hogy bemutassuk a gyakorlatokat. Hibátlan gyakorlatokat szeretnénk csinálni. A csapat nagyon összeszokott, jó hangulatban készülünk.

Kis Alexandra

Nagyon várom, hogy magyar közönség előtt bemutathassam a gyakorlataimat. Jól sikerült az átállás egyénire, bízom én is a hibátlan gyakorlatokban.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top