Keresés
Close this search box.

Ízes élet

blank

Szeretnél egészségesen táplálkozni, de úgy gondolod, hogy az egészséges ételek nem elég ízesek? Vagy próbáltad már egy picit feldobni a „light”-os ebédedet, de az elfogyasztása után elnyomott a fáradtság? Vagy éppen próbálod betartani a szigorú diétádat, de mindig bűnbe esel? Ezúttal profi séfek állítottak össze olyan konyhai trükköket, amelyekkel nem csak finomabbá varázsolhatjuk egészséges ételeinket, hanem olyan mindennapi trükköket is megosztottak, amelyek mindannyiunknak segíthetnek vonalaink megőrzésében. A Health.com összeállítása.

1) Keress egészségesebb alternatívákat

Szeretsz nassolni, de vigyáznál az egészségedre és az alakodra? Akkor legyen mindig otthon, vagy az irodádban egy fürt szőlő. Édes, roppanós és üdítő!

2) Ne hagyd, hogy a kísértés rabul ejtsen

Sok szülőnél problémát jelenthet az, hogy a gyerekek folyton süteményeket szeretnének enni. Ha nehezen tudsz ellenállni a kísértésnek, akkor érdemes épphogy annyit készíteni, amennyi biztosan elfogy.

3) Vezess naplót

Furán hangzik, ugye? Pedig segíthet! Akárhányszor úgy döntesz, hogy harapsz valamit, írd be a telefonodba vagy a naplódba. Így éber maradsz, és segíthetsz magadnak abban, hogy tudatosabb legyél a nassolásokat illetően is.

4) Csak egy kis kóstoló

Aki főz, az pontosan tudja, hogy meg kell kóstolni az éppen készülő alkotást. Nem szabad ilyenkor elfeledni: a kóstoló, az kóstoló, nem pedig egy alkalom a titkos habzsolásra. Érdemes ilyenkor egy kis teáskanalat elővenni, s azzal megízlelni az éppen készülő ételt – így nem kapjuk azon magunkat, hogy éppen egy nagy kanál főzelék csúszott le a torkunkon „kóstoló” gyanánt.

5) Tuningold fel az ízét

Ha úgy gondolod, hogy nem elég ízes a hal vagy a zeller, bolondítsd meg egy kis citrommal – ez kihangsúlyozza az ízüket a nélkül, hogy plusz zsiradékot adtál volna hozzájuk.

6) Cserélj!

Hagyj fel a csokoládékkal és majszolj inkább diót vagy mandulát – ezekkel egyébként a salátádat is feldobhatod! Jobban fog esni, mint egy zsíros öntet.

7) Légy bátor a fűszerezésnél

Ha lassú tűzön készíted el az ételt, akkor jobban oda tudsz figyelni a számodra legmegfelelőbb fűszerezésre – ráadásul nem kell plusz zsiradékot hozzáadnod.

8) Kevés kalória, markáns íz

A miso szószok tökéletes kiegészítői lehetnek egy vegán menünek – és a legjobb az, hogy nem elég, hogy isteniek, de minimális zsírt tartalmaznak.

9) Tudatosan töltsd fel a spájzt

Nagyon nehéz úgy az egészséges életmód útjára lépni, hogy közben mindig van tartalékba egy kis csokoládé, vagy csipsz – vész esetére, persze. Éppen ezért próbáld meg inkább friss zöldségekkel, gyümölcsökkel feltölteni az éléskamrát – hidd el, ha nassolni támad kedved, akkor egy alma is meg fogja tenni.

10) Varázsolj egészséges desszertet

Nem könnyű lemondani az édes ízekről, igaz? Akkor itt van egy jó tipp: vegyél elő zsírszegény tejfölt vagy görög joghurtot, keverj hozzá barnacukrot és mártogass bele epret.

11) Dobd fel a klasszikusokat

Szedd ki az avokádó közepét és tégy bele salátát, lime-ot, vagy éppen fetasajtot. A kreativitás nem ismer határokat!

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top