Keresés
Close this search box.

A visegrádi négyek prágai tornáján második lett a magyar csapat

blank

Prágában rendezték a visegrádi négyek (Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia) legjobb súlyemelőinek a viadalát a hétvégén, ahol a magyar súlyemelő-válogatott másodikként végzett.

A 2015 után idén is a cseh fővárosban rendezett versenyen a Bazsó Bianka, Jung Beáta, Soóky Gergely, Kis Attila, továbbá a junior-korcsoportos Polgár Mirjam és Kmegy Máté alkotta vegyescsapatot egyedül a lengyel együttes tudta megelőzni. A sorrend a testsúlyhoz viszonyított összeredményt figyelembe vevő úgynevezett Sinclair-pontszámítás alapján dőlt el.

Az egyéni értékelésben is remekül zártak a magyarok, mivel – ahogyan arról Dobos Imre, a hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöke beszámolt – Jung Beáta lett a mezőny legjobb női versenyzője. A junioroknál Polgár Mirjam a második, Kmegy Máté pedig a harmadik legjobb teljesítményt nyújtotta a V4-ek emelői között.

Az MSSZ első embere szerint meglett volna a csapatgyőzelem is, ha Prágában versenyez Nagy Péter is, de az ólomsúlyú szegedi emelő, aki a riói nyári játékokon 10. helyen végzett kategóriájában, az olimpia utáni pihenőjét tölti.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top