blank

Asztalitenisz – Legendákat díjaztak

blank

Magyar asztalitenisz-legendákat díjaztak a budapesti World Tour-on. A major kategóriás versenyen átadták az ETTU Badge of Honourt, azaz Becsületrendet és a Hall of Fame-be, azaz a hírességek csarnokába beválasztott kiválóságok kitüntetéseit.

 

Becsületrendet az Európai Asztalitenisz-szövetség (ETTU) először 2016-ban adta át azoknak a jelölteknek, akik kiemelkedő munkájukkal segítették az európai szövetség működését. 2015 októberében a Jekatyerinburgban tartott ETTU kongresszuson jelentették be, hogy kik kapják ezt a kitüntetést. A moatsz.hu információi szerint a listán három magyar szaktekintély is szerepelt: dr. Ormai László és felesége Ormai Etelka, valamint Faragó Judit.
A Badge of Honour díj mellett új Hall of Fame-tagokat is avatott az ETTU. A 11 beiktatott magyar közül Barna Viktor, Berczik Zoltán, Farkas Gizella, Mednyánszky Mária és Sidó Ferenc elhunytak, Kóczián Éva egészségügyi okokból nem tudott ott lenni a Tüskecsarnokban, Magos Judit pedig külföldön él. Bátorfi Csilla, Jónyer István, Gergely Gábor és Klampár Tibor viszont jelen volt és átvette a kitüntetést.
A díjakat Ronald Kramer, az ETTU elnöke és Richard Scruton, az ETTU főtitkára adta át. A Magyar Asztalitenisz Szövetség elismerő díját Nátrán Roland elnök és dr. Stocker Miklós főtitkár adta át.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top