Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Emlékív jelent meg Kolonics Györgyről halálának nyolcadik évfordulóján

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok, 15-szörös világbajnok magyar kenus halálának nyolcadik évfordulóján emlékívet bocsájtott ki a Magyar Posta. Az emlékívet Sukorón, a sportolóról elnevezett utánpótlás magyar bajnokságon mutatták be pénteken.

Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese azt mondta: a magyar bélyegkultúra szép és fontos hagyománya tükröződik abban a törekvésben, hogy olyan személyekről, vagy témákban szülessenek alkotások, melyek kifejezik és közvetítik közös értékeinket. Hozzátette: a Kolonics György tiszteletére kibocsátott emlékív egy olyan legendás sportembernek, egy olyan példaképnek állít emléket, aki mérhetetlen akaraterőről, kitartásról és elszántságról tett tanúbizonyságot.

Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár, Kolonics korábbi párostársa úgy fogalmazott: Kolonics György hagyatéka nagy értékkel bír a mai világban, s szüksége van rá a most felnövekvő generációnak.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke kiemelte: Kolonics György élete és munkássága azt példázta, hogy tisztességgel, minden külső behatás nélkül is a világ csúcsán lehet lenni. Hozzátette: a sportág vezetése arra törekszik, hogy a sportolók egészséges emberekké váljanak. Akik ebben megtévednek, semmi közük a sporthoz – fogalmazott.

A Kolonics György tiszteletére készült emlékív keretrajzán Szalmás Péter fotója látható, és Bacsó Attila grafikusművész tervei alapján készült négyezer példányban, a Kolonics György Alapítvány kezdeményezésére.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top