Keresés
Close this search box.

„Ez volt eddig Karjakin legjobb játszmája”

blank

Polgár Judit szerint egyre nagyobb nyomás alá helyezik a regnáló világbajnokot.

Túl vannak a kilencedik játszmán a világbajnoki páros mérkőzés résztvevői, a címvédő norvég Magnus Carlsen és a kihívó orosz Szergej Karjakin. Az 1,1 millió dollár (340 millió forint) összedíjazású New York-ban rendezett döntő helyszíni szakkommentátora Polgár Judit, minden idők legjobb női játékosa, a következőképpen értékelt a kilencedik játszmát követően:

„Ez volt eddig Karjakin legjobb játszmája. A címvédő Magnus Carlsen többször is érezhette, hogy nagyon nehéz helyzetben van. Többször is felmerült, hogy Karjakin akár 2 pontos vezetést is szerezhet, ami valószínűleg el is döntötte volna a világbajnoki cím sorsát, de aztán a norvég húzott néhány nagyszerű védekező lépést és mivel Karjakin néhányszor pontatlan volt, a játszma döntetlent hozott.” – mondta Polgár Judit.

„Carlsen így is hatalmas nyomás alatt van. A következő három játszmára az a terve, hogy egy győzelemmel és két döntetlennel egyenlít és így csak a rájátszásban dőlne el, hogy kinek a fejére kerülhet a sakkvilág koronája.” – tette hozzá Judit.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top