Keresés
Close this search box.

Ezüstgerely Különdíjas a Szökkenő vándor

blank

Nagy megtiszteletetés érte a Szökkenő vándor című tornászmagazint, a műsor ugyanis az Ezüstgerely pályázaton a Sportfilm kategóriában Különdíjat kapott.

A Sport televízióban futó Szökkenő vándorban a Magyar Torna Szövetség sajtófőnöke, Kaszala Claudia szerkesztésében és műsorvezetésében hónapról hónapra különböző kulisszatitokba nyernek betekintést a nézők, méghozzá a kétszeres olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója, Dr. Magyar Zoltán segítségével.
A 2016-os Ezüstgerely-díjra 219 pályázó összesen 728 pályaművet adott le öt kategóriában, a Sportfilmek között a Szökkenő vándor Különdíjat nyert, melyet Kaszala Claudia a sportért felelős államtitkártól, Dr. Szabó Tündétől vett át. Mindebben óriási szerepe van a műsor rendezőjének, operatőrének Turó Andrásnak, a vezető operatőr Gyöngyösi Péternek, míg a szerkesztésben Farkas István Zoltán is segítséget nyújt.
Nem véletlen választás a műsor címe, a Szökkenő vándor, ezt az elemet is a MATSZ elnökéről nevezték el, akivel két éve közösen szökkenünk egyik klubtól a másikig, hogy bemutassuk az egyesületeket: a legkisebb korosztálytól a válogatott versenyzőkig, az első osztálytól a másodosztályon át egészen a szabadidősportig, az óvodások tornájáig. Mindezt mozgalmas, vidám, izgalmas, egyedi formában, klipekkel, gegekkel tálalja a Szökkenő vándor, ennek köszönhetően két éve rendszeres havi magazinként szerepel a Sport televízióban, és az egyesületek is vetélkednek azért, hogy éppen hozzájuk szökkenjen a stáb, ráadásul a műsornak köszönhetően is nőtt az elmúlt időszakban a torna népszerűsége hazánkban, az utánpótlás pedig megháromszorozódott.
Speciális kamerákat és plánokat használva a tornász szemszögéből is megmutatjuk a gyakorlatokat, mellre, csuklóra stb. helyezett eszközökkel, ilyen típusú feldolgozást korábban még nem láthatott a nagyérdemű Magyarországon.
A Sport a kortárs magyar művészetben pályázat kiállítása, így a Szökkenő vándor epizódja is, március 17-től látható a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum kiállítótermében, a budapesti SportAgorában.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top