Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (Dalibor Samsal)

Győzelemmel tért vissza Samsal Dalibor

Fotó: Facebook (Dalibor Samsal)

A sérülése miatt hosszú kényszerszünetre vonult, magyar színekben versenyző Samsal Dalibor győzelemmel tért vissza, miután diadalt aratott az ausztriai Pass Thurnban rendezett műlesikló FISviadalon.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a horvát születésű síző másfél másodpercet vert a második helyezettre, egyúttal olyan kiváló versenyzők végeztek mögötte, mint a horvát világbajnok Ivica Kostelic, a világkupában többszörös pontszerző Filip Zubcic és az ifjúsági világbajnokságon bronzérmes Samuel Kolega.

A januárban első magyar férfiként világkupapontokat szerzett Samsal Dalibor térde februárban sérült meg egy japán vk-futamon. Műtéte után fokozatosan szeretne visszakerülni a legjobbak közé. Mostani, első versenyén elért kiváló eredménye azt jelzi, hogy jó formában van és a térde is rendbe jött.

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek azt is elmondta, hogy az eredmények tudatában Samsal Dalibor akár már a következő műlesikló vk-állomáson rajthoz állhat.

A síző célja ebben a szezonban, hogy újra a legjobb harmincban végezzen a világkupán, a St. Morizt-i világbajnokságon pedig a 15 közé kerüljön.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top