Keresés
Close this search box.

Márciusra lesz végleges költségvetés

Várhatóan márciusra készül el a 2017-es budapesti vizes világbajnokság költségvetése – jelentette be Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint Seszták Miklós kiemelte, a vb sikeres lebonyolítása azért is különösen fontos, mert hozzásegítheti Magyarországot ahhoz, hogy eredményesen pályázzon a 2024-es nyári olimpiai játékok megrendezéséért.

A tárcavezető a bizottság elnökeként és kormánybiztosként is felel a vb megrendezéséért. A testület további tagjai Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere, Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, Tarlós István főpolgármester, Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, valamint Szántó Éva főtitkár.

Az alakuló ülésen Fürjes Balázs arról számolt be, hogy a sporteseményhez kapcsolódó beruházások a tervek szerint, megfelelő ütemben haladnak.

Gyárfás Tamás nagyra értékelte, hogy a minisztériumok és a Fővárosi Önkormányzat is felsorakoztak a rendezvény mellett, hiszen – mint jelezte – csakis közös összefogással érhető el, hogy a budapesti legyen minden idők legjobb FINA-világbajnoksága.

A vb-nek – amelyen az úszás mellett műugrás, műúszás, nyíltvízi úszás és vízilabda szerepel a programban – eredetileg Guadalajara adott volna otthont, ám a mexikói város pénzügyi okok miatt tavaly februárban visszalépett. A FINA tavaly március 11-én közölte, hogy Budapestnek adja a rendezés jogát.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top