Keresés
Close this search box.

Ripityára tört az Exatlon bajnok szörfje

blank

Spanyolországban kezdte volna meg olimpiai felkészülését Bors Máté windsurf magyar bajnok, azonban már az első napon partra kényszerült az Exatlon Hungary bajnoka. A légi szállítás során szörfjének fontos tartozékai törtek össze, majd a lábát kellett összevarrni egy vágás miatt.

A profi szörfversenyzők számára a felkészülés az év nagy részében külföldi edzőtáborokban történik. Bors Máté (Mata) az Exatlon Hungaryból hazatérve a múlt héten csatlakozott válogatott társaihoz Spanyolországban, ahol az edzőtábor végén egy verseny is a tervek között szerepelt.

A sporteszközöket a csapat a Ryanair légitársaság gépével szállíttatja, amely az ilyenkor szokásos extra díjért megfelelő kezelési és szállítási feltételeket biztosít. A megérkezés után azonban Mata döbbenten szembesült a ténnyel, hogy a szállítás során mindkét árboca eltört, így nem tudja összerakni a szörföt és megkezdeni az edzéseket. Később kiderült, nemcsak az árboc, hanem a szörf egy másik alkatrésze (az úgynevezett bum, amibe kapaszkodik a sportoló a vitorlák előtt) is eltört.

A csapat minden kapcsolatát latba vetve végül tudott Mata számára szerezni egy kölcsön árbocot, így bár nem a megfelelő színvonalú eszközökkel, de sikerült megoldania, hogy legalább vízre szállhasson az edzéseken a bajnok. A megpróbáltatások sorozata itt azonban még nem ért véget: az egyik edzés során Máté segített csapattársának egy nagy esése után kiszedni a vitorláját a vízből. Ekkor történt az újabb baj. A víz alatt belerúgott a pengeéles foilba (éles szárnyalást segítő uszony a szörfdeszka alján), ami elvágta a lábujját. Mata az Exatlonban látott kitartással még két futamot versenyzett, majd miután a partra érve sem csillapodott a vérzés, a kórházban kötött ki, ahol három öltéssel varrták össze a sebet.

Megfelelő eszköz hiányában és ezzel a sajnálatos balesettel most néhány hétre ellehetetlenült a felkészülés folytatása. „Az örök optimizmuson és a pozitív szemléletem most sem hagyott el, szerintem a lábam hamar helyrejön majd. De a légitársaság okozta károk elég kilátástalanná teszik a helyzetemet. A károsodott eszközök pótlása több százezer forintos kiadást jelent, a biztosítási ügyintézés pedig elég hosszadalmasnak néz ki. Megkereséssel fordulok a Ryanair légitársasághoz, hogy közösen találjunk megoldást az új eszközök beszerzése és a külföldi utazások megkönnyítése érdekében” – számolt be a tervekről az Exatlon Bajnok.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top