Keresés
Close this search box.

Sikeresen szerepeltek a magyarok az Iaido Európa-bajnokságon

blank

A magyar iaido válogatott egy csapat bronzéremmel és egyéni ezüstéremmel zárta a Budapesten rendezett 23. Iaido Európa-bajnokságot.

Az Iaido az egyetlen kardvágás művészete, és Japán az őshazája. Az iai találkozást jelent különféle váratlan helyzetekben az ellenféllel, a do pedig a szellemi utat fejezi ki a japán filozófiában. Magyarországon az iaido harmincéves múltra tekint vissza.

A magyar iaido-válogatott kiváló eredménnyel zárta a versenyt. Az egyéni versenyek során Csabai Ferenc 1. dan kategóriában ezüstérmet szerzett, míg Budavári Anita 3. dan kategóriában Fighting Spirit díjat kapott.

Csapatversenyben a magyar válogatott 3. helyen végezett. A csapat tagjai Budavári Anita, Farkas Bálint, Várvizi Attila és Vass Gergely. Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség (MKSZ) főtitkára és a iaido válogatott edzője elmondta, titokban számított a jó szereplésre, és bízik abban, hogy ez a különleges és egyedi harcművészet egyre több ember érdeklődését felkelti.

Budapest először rendezhette meg az Iaido Európa-bajnokságot, és mind az Európai Iaido Szövetség, mind Japán nagykövete, Kosuge Junichi úr elismeréssel beszélt a szervezésről, és bizakodva várják a 2017-es Kendo Európa-bajnokságot, amelynek ismét Budapest lesz a házigazdája.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top