Keresés
Close this search box.

Teqvoly: az új röplabdás őrület!

blank

A német röplabdaválogatott is kipróbálta a magyar fejlesztésű teqvolyt. A Teqball asztalon játszható, röplabda alapú sport a németek körében is osztatlan sikert aratott, a világ egyik legjobb röplabda játékosa, a jelenleg a német válogatottban játszó Grózer György is elismerően nyilatkozott róla. Hétvégén a magyar közönség is megismerkedhet az új sportággal, mert Budapesten kerül megrendezésre az első Teqvoly Világbajnokság.

Óriási megtiszteltetés érte a teqvoly csapatát, mivel a Magyar Röplabda Szövetséggel való együttműködést követően most az Európa-bajnoki ezüstérmes német férfi röplabda válogatott fogadta a sportág fejlesztőit a Berlin mellett található edzőközpontban. A délelőtti programban, a sportág rövid bemutatása és szabályainak ismertetése után egy villámtorna keretein belül a válogatott tagjai egyből ki is próbálták az új sportágat. A játékosok, ahogy az várható volt, nem fogták vissza magukat és látványos ütésekkel, mentésekkel fűszerezve versengtek egymással.

A szervezésben nagy szerepet vállalt a világ jelenleg egyik legjobb játékosa, a magyar származású, német válogatott Grózer György is, aki elmondta, hogy a technikai tudás fejlesztése érdekében elképzelhetőnek tartja, hogy az eszközt integrálják a mindennapi edzésbe is.

A német válogatott jelenleg az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra készül fel, ahol akár a teqvoly-ból ellesett mozdulatokat is bevethetik.

A teqvoly első világbajnoksága szeptember 7-8-án kerül megrendezésre Budapesten. A 25.000 USD összdíjazású viadalon 16 ország válogatottja vesz részt.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top