Keresés
Close this search box.

Újra Csampa Zsoltot választották a vívószövetség elnökévé

blank

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) Csampa Zsoltot választotta újabb négy évre elnöknek.

A szombati rendkívüli közgyűlésen a szavazati joggal rendelkező 115 küldöttből 94 jelent meg.

A 2012 júniusa óta hivatalban lévő Csampa Zsolt elmondta, lejárt a négy éve megválasztott vezetőség mandátuma, ezért volt szükség az alapszabály szerint a tisztújításra. Ezt követően megköszönte a tagság négyéves munkáját, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság és a kormány támogatását.

„Elnöki pályám kezdetén az volt a célom, hogy a vívócsalád egy család legyen, a kerekesszékesek és a veteránok is ide tartozzanak. Ez megvalósult, hiszen a bajnokságokat is közösen rendezzük” – mondta, majd emlékeztetett arra, hogy 2012-ben 78 millió forintos mínusszal kezdte a munkát az új vezetőség, tavaly pedig 60 milliós plusszal zárt. Sikerként könyvelte el, hogy ma már nem kell szponzorért kopogtatni, a támogatók jelentkeznek a szövetségnél. Ennek alátámasztására megemlítette, hogy 2012-ben 17 millió forint volt a szponzori bevétel, míg idén már eddig közel 30 milliónál járnak, és bízik benne, hogy sikerül meghaladni a tavalyi, 86 milliós bevételt.

Örömmel nyugtázta, hogy az átalakított nemzetközi versenyrendszerben az MVSZ meg tudta tartani a rangos nemzetközi viadalokat, holott voltak olyan nemzetek, amelyektől elvették a rendezési jogokat.

Mivel az elnöki posztra csupán ő volt a jelölt, a küldöttek nyílt szavazással, egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül választották meg újabb négy évre.

Az általános alelnök Kamuti Jenő, a szakmai alelnök Somlai Béla, a társadalmi kapcsolatokért felelős alelnök Nagy Tímea, a gazdasági alelnök pedig Tuschák Katalin lett. Kamuti és Nagy az előző ciklusban is ezt a posztot töltötte be.

Csampa Zsolt újraválasztott elnökként azt mondta, hogy a fő cél tovább erősíteni az utánpótlás-nevelést, szélesíteni a vívás bázisát, illetve népszerűsíteni az iskolai vívást, hogy már most megkezdődhessen a kiválasztás a tokiói olimpiára.

„Az eddiginél nagyobb hangsúlyt kell kapnia a sportegészségügynek és az erőnléti képzésnek, amiben az új szakmai alelnöknek, Somlai Bélának lesz szerepe, ugyanakkor Szlovenszky Lajosra, a korábbi szakmai alelnökre elnöki tanácsadóként számítok” – jelentette ki.

Az elnök elmondta még, hogy a közelmúltban váratlanul elhunyt Kaposvári Zsolt helyett Kósa Miklós képviseli a magyar versenybírókat a riói olimpián.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top