Keresés
Close this search box.

Várják a jelentkezőket

blank

Húsvétig várja még a jelentkezőket a Semmelweis Egyetem a július 14-én kezdődő FINA vizes világbajnokság egészségügyi csapatába. A közel 600 fős csapatban orvosok, szakdolgozók, rezidensek és önkéntesek dolgoznak majd Dr. Merkely Béla klinikai rektorhelyettes irányításával. Az orvosi, egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást az egyetem tulajdonában lévő Semmelweis Egészségügyi Kft. nyerte el. A sportolók, csapattagok, FINA tisztségviselők és a rendezvényre látogatók ellátásában kulcsszerepe lesz az egyetem szakembergárdájának és klinikai infrastruktúrájának.

Az egészségügyi stáb 150 orvosból, 200 szakdolgozóból és 200 önkéntesből áll majd. Az orvosi csapatba minden területről várnak szakembereket, egységvezetők ugyanakkor csak belgyógyászok, kardiológusok, sürgősségi, aneszteziológiai, intenzív terápiás, ortopéd, traumatológus szakorvosok, illetve sportorvosok lehetnek – közölte Dr. Merkely Béla. A szakdolgozói stábba főként az újraélesztésben és akut ellátásban gyakorlott intenzíves nővért, kardiológiai asszisztenst, vagy gyógytornászt várnak frissen végzett orvosok és felsőbb éves orvostanhallgatók önkéntesként vehetnek részt a versenyen. A rektorhelyettest a világbajnokság szervezőbizottsága már a világverseny rendezési jogának elnyerését követően, 2015-ben hivatalosan felkérte a stáb vezetésére, így a csapat szervezése már korábban elkezdődött. Jelentkezni a http://semmelweis.hu/fina2017/ felületen keresztül lehet.

Az első két csoportba tartozó szakemberek díjazása a most elnyert közbeszerzési eljárás nyomán egyéni szerződések megkötésével a Semmelweis Kft.-n keresztül történik – mondta Kovács Róbert a Kft. ügyvezető igazgatója. Az elvárt magas színvonalú munkának megfelelő bérezésre, valamint egy életre szóló fantasztikus élményre és tapasztalatra számíthatnak a jelentkezők – emelte ki Dr. Merkely Béla. A csapat tagjainak a 2017. július 14-én induló vb-t megelőzően egy kétszer három napos speciális , elméleti és gyakorlati képzésen kell részt venniük, melyet vizsga követ.

A versenyek két városban, Budapesten és Balatonfüreden zajlanak majd. Az orvos-egészségügyi csapat egyrészt a verseny-, és edzéshelyszíneken, a sportolók lakóhelyén, vagyis a szállodákban lesz jelen– számolt be róla Kovács Róbert. Mindezen felül – a nap 24 órájában működő, többnyelvű call center segítségével – az OMSZ és a Vízimentők bevonásával, biztosítani kell a sürgősségi és egyéb kórházi ellátást is, melyben szintén kulcsszerepet kapnak az egyetemi klinikák. Az ellátásban részt vesz a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája, az egyetem egész Külső Klinikai Tömbje, a Szemészeti Klinikája, a Fogorvostudományi Kar Oktatási Centruma, valamint az Arc,- Állcsont, Szájsebészeti és Fogászati Klinika, ezen túlmenően az Uzsoki utcai Kórház traumatológiai és ortopéd részlege, valamint a Veszprémi megyei Csolnoky Ferenc Kórház.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top