Keresés
Close this search box.

Világklasszis squash edző oktatott Budapesten

blank

Omar Abdel Aziz személyében különleges vendég tartott egyhetes edzőképzést Budapesten. Az egyiptomi tréner játékos pályafutása során a világranglista top 30-at is elérte, de akkor teljesedett ki igazán, amikor 2014-ben visszavonult: edzőként a férfiaknál és a nőknél is a világ közvetlen élvonalába tartozó fallabdázók kerültek ki a kezei közül – adta hírül a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség.

A kiváló szakember olyan klsszisokat mondhat tanítványainak, mint a férfiaknál korábbi világelső, jelenleg világranglista-második Karim Abdel Gawad, akárcsak a női világranglistán két éve második helyezett Nouran Gohar, de négy évig edzője volt az egyiptomi junior válogatottnak is.

Omar Abdel Aziz a Magyar Fallabda (Squash) Szövetség meghívására látogatott hazánkba, és egy héten keresztül adta át tudását a magyar edzőknek. Az Activ Squash Clubban lebonyolított foglalkozásokon sorra vették a kezdőkre, majd a haladókkal való munkát, az utolsó két napon pedig a versenyzők felkészítése szerepelt a programban.

„Érdekes volt látni, hogy a tudásszinttől függően milyen szemléletbeli különbségeket használ, valamint hogy mennyire eltökélten és energikusan tanít” – mondta Omar Abdel Azizról Krajcsák Márk, a MFSSZ elnöke, korábbi kiváló játékos.

„Az edzőképzésre olyan hiteles személyt akartunk felkérni, akinek mind a női, mind a férfi világranglistán top 10-es játékosai vannak. Olyan edzőben gondolkoztunk, aki tudja mi kell ahhoz, hogy egy kezdő játékosból egy nemzetközileg elismert profit faragjon. Úgy érzem, hogy megtaláltuk a megfelelő személyt, és jól sikerült hetet tudhatunk magunk mögött.”

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top