Fotó: Facebook (Richárd Guzmics)

Guzmics volt az Eb első fordulójának leggyorsabbja

Fotó: Facebook (Richárd Guzmics)

A torna teljes mezőnyében a legnagyobb végsebességet Guzmics Richárd érte el a labdarúgó Európa-bajnokság első fordulójában.

Az UEFA internetes oldalán a magyar-izlandi meccs felvezetésében szerda éjszaka hívta fel a figyelmet a sebességi lista első helyezettjére a honlap magyarokat kísérő tudósítója.

„Egy meglepő, de magyar szempontból annál kedvesebb statisztikai adat az Európa-bajnokságról: Guzmics Richárd 31,6 kilométer/órás sebességet ért el egy ponton az Ausztria ellen 2-0-ra megnyert meccsen, ezzel a leggyorsabb játékos volt az Eb első fordulójában” – írta Matt Watson-Broughton.

Az európai szövetség honlapjának statisztikai oldalán minden kategóriában az első öt látható kerekített értékkel. A leggyorsabbak sorában Guzmics, illetve az izlandi Kolbeinn Sigthórsson egyaránt 32 kilométeres végsebességgel áll, s csak utánuk következik a sorban 31 kilométerrel a belga Divock Origi, az angol Raheem Sterling és a portugál Nani.

A tudósító felhívta a magyarok figyelmét arra is, hogy szombati ellenfelüknél Sigthórsson mellett még hárman szerepelnek a gyorsasági lista első tíz helyezettje között.

Az F csoportot vezető magyar válogatott szombaton 18 órától játszik Izland csapatával a marseille-i Vélodrome-ban.

 

Orosz bíró vezeti a magyar-izlandi meccset

Az orosz Szergej Karaszjov vezeti a magyar labdarúgó-válogatott második, Izland elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzését.

Az európai szövetség csütörtökön hozta nyilvánosságra a mérkőzés játékvezetőjének nevét.

A 37 éves orosz bíró szerdán vezetett először találkozót az Eb-n, az 1-1-re végződött RomániaSvájc összecsapást.

Karaszjov eddig egyszer fújta a sípot a magyar válogatottnak: tavaly márciusban a 0-0-s döntetlennel zárult Görögország elleni budapesti Eb-selejtezőn bíráskodott.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top