Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook (MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség)

Nincs lazsálás: szerdán kezdődik a felkészülés

Fotó: Facebook (MLSZ - Magyar Labdarúgó Szövetség)

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán kezdi meg a felkészülést a franciaországi Európa-bajnokságra.

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki híradása szerint az OTP Bank Liga utolsó fordulóját követően olyan játékosokkal kiegészülve indul meg a nemzeti csapatnál a munka, akik a „távlati keret játékosaként hívták fel magukra Bernd Storck szövetségi kapitány figyelmét”.

Jövő szerdán a válogatott „klubcsapattá” alakul: négy napon át azok az itthon játszó labdarúgók jelentkeznek naponta edzésre Telkiben, akik nem érintettek a Magyar Kupa döntőjében. A keret május 9-én találkozik, majd másnap indul el az ausztriai edzőtáborba, ahol folyamatosan csatlakoznak a külföldön játszó labdarúgók, valamint a hazai futballisták közül Gera Zoltán, aki május 14-ig szabadságot kapott a szövetségi kapitánytól. A mostani fiatalok meghívása egyelőre erre az első időszakra szól.

„Folytatva az eddigi gyakorlatot, fiatal játékosokat is meghívtam, hogy tapasztalatot gyűjthessenek a felkészülés első időszakában, és érezzék, hogy hosszabb távon számolunk velük” – nyilatkozta Bernd Storck. „Sallai Roland, Vida Máté, Kocsis Gergő esetében is igaz, hogy nemzetközi szintű játékosok lehetnek, és Bese Barnabás már legutóbb is velünk készült.”

A kapitány kiemelte, hogy a mostani edzések és az összetartás lehetőséget jelent a számukra a bizonyításra és a továbblépésre. „Az utánpótláskorú játékosok mellett Lencse László is bekerült erre az időszakra, őt többször láttam bajnoki mérkőzésen, jó játékosnak tartom, jól dolgozott az utóbbi időben, és Priskin Tamás sérülése miatt szükségünk van egy plusz csatárra” – közölte a német szakember, hangsúlyozva: ez még nem az Eb-keret, és csak a későbbiekben dönt arról, hogy pontosan kik alkotják majd az Európa-bajnokságra utazó együttest.

A válogatott május 20-án a Groupama Arénában Elefántcsontpart együttesével játszik felkészülési mérkőzést, június 4-én pedig a világbajnoki címvédő Németország vendégeként lép pályára.

A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.

A május 9-én kezdődő edzőtáborozás kerete:

kapusok:
Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros)

védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC-Teva)

középpályások:
Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Elek Ákos (DVTK)

támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top