Keresés
Close this search box.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Fekete és Kopasz is továbbjutott

MTI Fotó: Kovács Tamás

Mindhárom magyar egység továbbjutott a péntek délutáni középfutamokból a plovdivi kajak-kenu Európa-bajnokságon, az öröm mellett azonban egy kis ijedségben is része volt a küldöttségnek, a kenus Vasbányai Henrik ugyanis rosszul lett a befutót követően.

Ezer méteren csak a KSI 26 éves kenusa kényszerült túlórára a magyarok közül, de ez nem is volt meglepő, hiszen néhány napja gyomorrontást kapott, s némileg legyengülve csak a negyedik helyen ért célba délelőtti előfutamában. Délután az első három között kellett zárnia ahhoz, hogy a döntőben is vízre szállhasson, s ő – egy holtversenyben második hellyel – hozta is a kötelezőt, a teljesítmény azonban sokat kivett belőle. Már a partra is a mentőcsónakban érkezett, onnan pedig egy mentőautó szállította a pálya orvosi helyiségébe.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány később azt mondta: a versenyző már jól van.

Ötszáz méteren két magyar egység volt érdekelt a középfutamos programban, s mindketten továbbjutottak a vasárnapi fináléba. A 23 éves, újpesti kenus, Fekete Ádám nagyot küzdött, s másodikként „csapott” a célba, és az 1000 méteren már döntős, 20 esztendős algyői kajakos, Kopasz Bálint is egy második hellyel kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé. Mindkét számban az első három hely ért finálét.

Szombaton délelőtt már döntők szerepelnek a programban, mind a tíz fináléban lehet majd magyar hajóért szurkolni.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top