Keresés
Close this search box.
nõi röplabda magyar kupa swietelsky békéscsaba vasas Ób

Megvédte címét a Vasas női röplabdacsapata

A Vasas megvédte címét a női röplabda Magyar Kupában, miután a DRK négyes döntő vasárnapi fináléjában 3-2-re legyőzte a Békéscsabát a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban.

A döntő résztvevőit szinte telt ház várta a sportcsarnokban, és a hangulatra sem lehetett panasz: mind a Vasas mind a BRSE ultrái már a bemelegítés alatt hangosan biztatták kedvenceiket. A magyar szövetség több látványos show-elemmel, fény- és hangeffektekkel is készült, és a körítést fokozta, hogy a kivilágított pályával kontrasztban a lelátó végig sötétbe burkolózott.

A főszereplők közül a kedden még hatszettes Közép-európai Liga elődöntőt vívó BRSE játékosai kezdtek „élesebben”, a Vasas röplabdázói sokat rontottak, így nekik kellett futniuk az eredmény után. A viharsarkiak stabilabban fogadtak és jobban oldották meg a támadásbefejezéseket, hattal elhúztak, de a fővárosiak játékába a csapatkapitány Ajsan Abdulazimova néhány jó megoldással „életet lehelt”. A címvédő a hajrá előtt kiegyenlített, majd 20-23 után ismét, de a végén a kihívó jobban koncentrált, így előnybe került.

A folytatás is nagy küzdelmet hozott, a Vasas a találkozó során először 8-7-nél tudott vezetni, majd előnyét folyamatosan növelte, mert a csabaiak egymás után követték el a ki nem kényszerített hibákat. A címvédő mezőnymunkája ekkor szinte tökéletes volt, a BRSE támadóinak extra megoldásokra lett volna szükségük, ezek azonban elmaradtak.

A harmadik felvonás elejébe „belealudt” a címvédő, így annak ellenére is a kihívó vezetett, hogy játékosai minden második nyitásukat elrontották. A mérkőzés színvonala nem ekkor volt a legmagasabb, a hatékonyabban támadó BRSE pedig tartotta négypontos előnyét. A Vasas a hajrában megint visszazárkózott „mínusz egyre”, de hibái miatt a csabaiak másfél óra után közel kerültek a trónfosztáshoz.

A negyedik szettre feladót cserélt a fővárosi együttes, a válogatott Fábián Fanny irányításával pedig a Vasasnál volt az előny. A mezőnymunkában mindkét csapat nagyot dolgozott, de továbbra is sok volt a hiba. Mivel a címvédőnél akadt ebből több, ötpontos előnye egyre olvadt, de a BRSE ezúttal nem tudta kihasználni a lehetőségeit, így következhetett a mindent eldöntő, rövidített felvonás.

Ezt mindkét csapat hatékony támadójátékkal kezdte, de a Vasas volt az, amelyik először kettővel tudott vezetni az amerikai Taylor Bannister jó játékának köszönhetően. A BRSE hamar fordított, és egy ideig őrizte egypontos előnyét, de meccslabdához a Vasas jutott, és a harmadikat kihasználva, 150 perc után ünnepelhetett.

A finálé legértékesebb játékosának Bannistert választották.

Jelenleg csak azt érzem, hogy nagyon elfáradtam – értékelt a találkozó után az amerikai feladóátló. – Örülök, hogy kétszer is visszajöttünk szetthátrányból, és hogy a végén sikerültek a megoldásaim. Csapatként nőttünk ellenfelünk fölé, boldog vagyok, hogy megvédtük a címünket„.

Jannisz Atanaszopulosz arról beszélt, a mérkőzés előtt arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy az a csapat fog nyerni, amelyik jobban tudja kontrollálni az érzelmeit. „A kulcspillanatokban ez nekünk sikerült. Gratulálok a lányoknak, nagyon nagyot játszottak ma, ebben a győzelemben mindenki benne volt. Gratulálok a Békéscsabának is, nehéz lehet egy döntőt így elveszíteni, de azt hiszem, ma is jól reklámoztuk a röplabdát” – fogalmazott a görög tréner.

A csabaiakat edző Tóth Gábor szerint mindkét csapat hatalmasat játszott, de együttese a fontos momentumokban nem ütötte be a labdákat, olykor picit türelmetlenek voltak, aztán pedig keveset kockáztattak és a biztonságra törekedtek.

Ezek mind apróságok, viszont ezeken múlt a győzelem” – értékelt a szakember.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Illyés Tibor)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top