Keresés
Close this search box.
kopasz b·lint

Kopasz Bálint párosban áll rajthoz Szegeden

Csütörtöktől szombatig Szegeden rendezik a második válogatót a kajak-kenusoknál, a háromnapos viadal eredményei meghatározóak lesznek az idei világversenyek szempontjából. Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint ezúttal 500 méter párosban száll vízre.

A Maty-éri pályán három olimpiai számban, női K-1 és K-2 500, valamint férfi K-2 500 méteren válogatnak majd.

A női kajakosok első válogatóján, májusban, Szolnokon egyesben a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara győzött két edzőtársa, Gazsó Alida Dóra és Fojt Sára előtt. Most is a Honvéd klasszisa a legnagyobb favorit, de ezúttal is komoly kihívói lesznek, hiszen Gazsó és Fojt mellett indul az ugyancsak ötkarikás bajnok Hadvina Dóra, Rendessy Eszter és Pupp Noémi is.

Ahogy a magyar szövetség honlapja emlékeztet, Csipes párosban Gazsóval is megállíthatatlan volt Szolnokon és Szegeden szintén a Budapesti Honvéd SE duója az esélyes. Mögöttük a második és harmadik helyért az utolsó méterekig nagy küzdelem volt, akkor Fojt Sára és Pupp Noémi egysége végzett előrébb a Hadvina Dóra, Rendessy Eszter páros előtt. Mindkét duó ugyanebben a felállásban indul ezen a héten is. A válogatási alapelvekben foglaltak szerint mind az egyes, mind a páros végkimenetele befolyással lesz a négyes kialakítására.

Férfi K-2 500 méteren is komoly izgalmak várhatók. Esélyesként indul a májusban két világkupát is megjárt Vajda Bence, Szántói Szabó Tamás páros, de rajthoz áll a K-1 1000 méter olimpiai, világ- és Európa-bajnoka, Kopasz Bálint is, aki az ötszáz egyesben és négyesben ifjúsági világbajnok Hidvégi Hunorral alkot majd egy izgalmas kettőst. Kopasz tavaly világ- és Európa-bajnok lett ebben a számban Nádas Bencével.

A szegedi versenyen összesen 19 számban hirdetnek győztest, az említettek mellett a nem olimpiai számok lesznek még főszerepben, az eredmények itt is kulcsfontosságúak a jövő heti krakkói Európa Játékokra és az augusztus 23-27. közötti duisburgi, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra utazó csapat kialakításának szempontjából.

(Forrás: MTI, nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top