Keresés
Close this search box.

Sikeresen zárult a kishajók tesztje

blank

A Go Boating után a Kopaszi-gáton megrendezett RS Sailing kishajóinak tesztjét is sikeresen lebonyolították.

Hatalmas sikert aratott az RS Sailing kishajóinak tesztje a Kopaszi-gáton. A Vitorlázó Gyermekekért Egyesület stégjénél folyamatosan álltak sorba az érdeklődők, akik az RS Sailing által forgalmazott tanuló-, családi vagy éppen sportos vitorlásokat szerették volna kipróbálni. „Jól látszik, hogy nyitott kapukat döngettünk, mert sokaknak éppen ez az utolsó lökés, a személyes élmény hiányzik ahhoz, hogy elkötelezzék magukat egy jolle megvásárlása mellett” – mondta Náray Richárd szervező.

A kikötőben Európa-bajnoki érmes, többszörös magyar bajnok, és sok-sok éves tapasztalattal rendelkező edző segítette a hajók kipróbálását. A résztvevő gyerekekkel hozzájuk korban hasonló versenyvitorlázó palánták foglalkoztak. A rendezvényen, több mint nyolcvan vitorlást kereső potenciális vásárló vett részt, ami jelentősen túlszárnyalta a szervezők minden várakozását. Ráadásul sokan a családjukat is magukkal hozták, így megelőzhető, hogy utólag konfliktus törjön ki a megfelelő hajó kiválasztása miatt. A szél is kedvező volt, eleinte pöffös 4-5 erővel fújt, azután estig kellemes 2-essé szelídült. Jutott idő mindenkire, apukákra, fiatal párokra, és gyerekekre egyaránt.

Korábban sikeresen bonyolították le a Go Boating, a vitorlás nyílt napot is. A Magyar Vitorlás Szövetség a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával, a Balatonon, Fertő-tavon, Velencei-tavon és az Orfűi-tavon, 17 vitorlás egyesület részvételével szervezte meg az eseményt. A szövetség vitorlás iskolái, valamint a résztvevő utánpótlás-nevelő egyesületek, a környék iskoláiból meghívták a vitorlázás iránt érdeklődő 9-14 éves fiúkat és lányokat, hogy bemutassák nekik a sportágat, egyéb játékos programok kíséretében. A Magyar Vitorlás Szövetség, amely nemcsak az élsport, hanem a szabadidősport és az utánpótlásnevelés letéteményese is, szívesen támogat minden olyan akciót, amely arra irányul, hogy a gyermekek megismerjék a vitorlázást.

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top