Keresés
Close this search box.
Fotó: Facebook

Maratoni versenyen lett harmadik a magyar kajakos

Fotó: Facebook

A kajakos Boros Adrián az argentin Gonzalo Carrerasszal az oldalán bronzérmes lett Argentínában, a Rio Negrón megrendezett, többnapos, 320 kilométeres össztávú kajak párosok versenyében.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a maratoni viadalra Boros világbajnok társával, Solti Lászlóval kapott meghívást, de végül csak ő tudott elutazni Dél-Amerikába.

„Decemberben jött a meghívás a versenyre, amelyre szerencsére egész jól fel tudtam készülni. Habár Magyarországon a hideg idő miatt csak ergométeren tudtam edzeni, végül egy héttel a rajt előtt megérkeztem Argentínába, így a vízen is ki tudtam magam próbálni. Kevés időnk volt egymásra hangolódni Gonzalóval, emiatt az első pár nap nehezen is alakult, de a végére csak sikerült összeszoknunk” – mesélte Boros Adrián.

Az indulók az első két versenynap után egy nap pihenőt kaptak, majd öt napot kellett egymás után teljesítenünk, Neguéntól Viedmáig kellett eljutniuk.

„Napról napra sikerült másodperceket lefaragnunk az élen álló spanyol, szlovén pároshoz képest, a fordulópont a negyedik nap lehetett volna, amikor időfutamos versenyt tartottak, de az első két páros közel rajtolt, így bevárták egymást, s jól összedolgozva gyorsak tudtak lenni.” – folytatta Boros, aki azonban elégedett volt a saját teljesítményükkel.

Gonzalo Carreras alapvetően a gyorsasági szakágban versenyez, a riói olimpián tagja volt az argentin négyesnek.

 

Forrás: MTI

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top