Keresés
Close this search box.

Bartha közel az éremhez!

A Brémában zajló 22. Karate Világbajnokság első napját követően már biztos, hogy lesz magyar résztvevője a hétvégének, ahol szombaton és vasárnap az éremért folyó mérkőzéseket rendezik. A +68 kg-os nők mezőnyében küzdelemben Bartha Nikola a bronzéremért léphet tatamira.

Brémában zajló 22. Karate Világbajnokság első napját követően már biztos, hogy lesz magyar résztvevője a hétvégének, ahol szombaton és vasárnap az éremért folyó mérkőzéseket rendezik. A +68 kg-os nők mezőnyében küzdelemben Bartha Nikola a bronzéremért léphet tatamira.

A kétéevente sorra kerülő felnőtt vb-n a nehézsúlyú nők mezőnyében a magyar versenyző négy győzelemmel jutott el az elődöntőig, de közben alaposan próbára tette a neki szurkoló magyar csapat idegeit.

A BVSC-Zugló Fighter sportolója mindjárt az első mérkőzésén az utolsó másodpercekben szerzett hárompontos akcióval fordított a szlovák Tatarova ellen, ráadásul úgy, hogy az ippont – edzője, Sajó Zoltán jelzésére – az újonnan bevezett videobíró felvételének megnézését követően ítélték meg Nikolának. Az edző a folytatásban is jól „kártyázott”, és jelzésére több pontot is jóváhagytak tanítványának, aki dél-koreai, görög és horvát riválisa legyőzésével egészen az elődöntőig menetelt.

A 2013-as budapesti Európa-bajnokságon egyéniben és csapatban is bronzérmet nyert magyar karatés a fináléba jutásért nem bírt iráni ellenfelével, de szereplésével így is kivívta, hogy szombaton 15.40-től a bronzéremét küzdhet.

A szerdai selejtező napon érdekelt többi magyar közül a katában (formagyakorlat) indult Nagy Botond és Sterck Laura egy-egy győzelem után búcsúzott, akárcsak kumitében (küzdelem) a 84 kg-os férfiak között Höning Buda. A 68 kg-os nők mezőnyében Metzger Szandra és a férfiak 75 kg-os súlycsoportjában Kőhegyi Zoltán első mérkőzésén vereseget szenvedett.

22. Karate Világbajnokság – Bartha Nikola eredményei:

a 32 közé jutásért:
Bartha Nikola – Tatarova (szlovák) 3-1

a 16 közé jutásért:
Bartha Nikola – Cheon (dél-koreai) 4-0

Nyolcaddöntő:
Bartha Nikola – Chatziliadou (görög) 3-2

Negyeddöntő:
Bartha Nikola – Celan (horvát) 2-2, bírói döntéssel Bartha győzött

Elődöntő:
Bartha Nikola – Abbasali (iráni) 0-1

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top