blank

Magyar éremesélyek a kick-kox Eb-n

blank

Egészen szombatig tart a kick-box Európa-bajnokság a görögországi Loutrakiban, amelyen Magyarországot 24 versenyző képviseli. A hazai szakvezetés 3-4 aranyérmet és összesen 10-15 érmet remél a legjobb kick-boxosainktól.

A görögországi Eb-n a sportág hat küzdelmi szakága közül a point-fighting, a kick-light és a full-contact európai elitje méri össze tudását, emellett formagyakorlatban avatnak győzteseket. Király István, a Magyar Kick-box Szakszövetség alelnöke elmondta: a jó Európa-bajnoki szereplés azért is fontos, mert jövőre Magyarország világbajnokságot rendezhet, és 2017 novemberében Budapest éppen ezeket a kategóriákat látja majd vendégül.

Az eddigi hagyományok alapján a magyar versenyzők elsősorban a point-fighting szakágban esélyesek a végső győzelemre és más dobogós helyezésekre, de a kick-light szabályrendszerben is összejöhet az elsőség, míg a full-contactosok erős mezőnyében az éremszerzés is kiváló eredménynek számít.

A kick-box sportág világszervezete, a WAKO a formagyakorlatok mellett hat küzdelmi szakágban rendez hivatalos versenyeket. A kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szabályrendszereket ringben bonyolítják le, míg a félerős ütéseket és rúgásokat engedélyező point-fighting, light-contact és kick-light kategóriák tatamin zajlanak. A világesemények kezelhetősége végett a szakágakat szétosztották, így két helyszínen és időpontban bonyolítják le a páratlan években a világbajnokságokat, illetve a páros esztendőkben az Európa-bajnokságokat. Az idei light-contact, low-kick és K1 Eb-t október végén rendezték Mariborban.

Kick-box Európa-bajnokság, Loutraki, a magyar indulók:

Point fighting:
Férfiak: 57 kg: Veres Roland, 63 kg: Hídvégi Nándor, 74 kg: Veres Richárd, 79 kg: Rohonczi Jenő, 84 kg: Mórádi Zsolt, 94 kg: Veres Alex, +94 kg: Jároszkievicz Krisztián. Veteránok: 94 kg: Csikós Péter, +94 kg: Tóth István
Nők: 50 kg: Murvai Lívia, 55 kg: Sándor Cintia, 60 kg: Szabó Dorina, 65 kg: Busa Andrea, 70 kg: Nagy Henrietta, +70 kg: Kondár Anna

Kick-light:
Férfiak: 57 kg: Veres Roland, 74 kg: Zsarkó Dániel Péter, 79 kg: Bárdosi Sándor, +94 kg: Bayer Péter
Nők: 55 kg: Busa Gabriella, 60 kg: Gremen Petra

Full-contact:
Férfiak: +91 kg: Dropán Attila
Nők: 56 kg: Bordás Annamária, 60 kg: Rákóczi Renáta

Formagyakorlat:
Férfiak: Puravecz Péter

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top