blank

Ringes Országos Bajnokság I. forduló

blank

A Magyar Kick-box Szövetség 2016 évi hazai versenynaptárában elkezdődtek az országos versenyek is. A Ringes Országos Bajnokság I. fordulóját március 19-én, szombaton, a Terem Harcművészeti Központban rendezte meg a TITÁN SE. A versenyzők junior 1, junior 2 és felnőtt kategóriában mérethették meg magukat a három ringes szabályrendszerben: full-contact, low-kick és K-1. Néhány kiragadott mérkőzés is mutatta: egyre jobb formába lendülnek a ringes versenyzők.

Junior korosztállyal kezdődtek a meccsek, low-kick szabályrendszerben, ahol a ringes újonc, Veres Roland, a Csepeli Halker-Király Team – tatamin már nagy sikereket elért -versenyzője hozta el az első aranyérmet egyhangú pontozással az esztergomi Nagy Larionnal szemben. Ez a küzdelem kellően megalapozta a napot, színvonalas és jó küzdelmet mutattak a srácok.
Felnőtt hölgyekkel folytatódott a sor, ahol Rákóczi Renáta, a Titán SE versenyzője tudott szintén egyhangúan győzni Elszaszer Kittivel szemben, aki a Szigetszentmiklós-Tököl SE versenyzője, full-contact kategóriában.
Ismét a fiatalokon volt a sor, egy hármas tábla első meccse következett full-contact 60 kg-os kategóriában, Jurasits Ákossal (Perfect Change Metex05 Controll SE) és Kunya Noellel (Black&Gold Angels Veresegyház). A továbbjutó Kunya Noel a Zrínyi Miklós Kick-box Akadémia versenyzőjével, Debre Bencével küzdött a döntőben, és tudott győzedelmeskedni. Rendkívül biztató volt a fiatalok érett küzdelme.
A low-kick szabályrendszer fiatal tehetségei négyen vágtak neki a napnak, az első párharc Mang Adrián (PTE PEAC) és Bolfán Ádám (Perfect Change Metex05 Controll SE), a második pedig Pető Márk (PTE PEAC) és Kiss Levente (Black&Gold Angels Veresegyház) között zajlott, a döntőben Bolfán Ádám és Kiss Levente találkozott volna, azonban utóbbi sajnos sérülés miatt nem tudta vállalni a küzdelmet.
Andrasek Máté (PTE PEAC) és Baros Tamás (Black&Gold Angels Veresegyház) szintén low-kick szabályrendszerben találkoztak, a meccset Máté feladta, így az első forduló első helyét Baros Tamás hozta el.
A nap első és egyetlen KO győzelmét Elszaszer Dávid, a Szigetszentmiklós-Tököl SE versenyzője érte el, így ő két pontot, ellenfele, Bárdosi Sándor (Perfect Change Metex05 Controll SE) pedig egyet szerzett a ranglistán.
Laszák Zoltán (Szigetszentmiklós-Tököl SE) a tőle nem megszokott low-kick szabályrendszerben indult, a veresegyházi Kőrösi Zoltánnal, és győzött egyhangú pontozással, színvonalas, kemény mérkőzésen.
A full-contact nehézsúlyt a Hunyadi SE versenyzője, Farkas György és a pécsi Sárközi Attila képviselte, utóbbi győzelmével.
Low-kick 81 kg-ban ismételten ringes újonc győztest avathattunk, Erdei Brúnó személyében, aki a Csepel Halker-Király Team tagja, ellenfele a veresegyházi Magyar Gyula volt.
Két rutinos hölgy következett full-contactban: Wágner Vivien (Szigetszentmiklós-Tököl SE) és Veleczki Zsuzsa (Fontana KBSE, Debrecen). Vivien egyhangú pontozással vihette a neki járó ranglistapontokat.
Köszönet illeti a a versenyzőket és felkészítőjüket, igazán színvonalas küzdelmeket nyújtottak, a fiatalok pedig bizakodásra adnak okot a ringes utánpótlás tekintetében. A rendező házigazda, a Titán SE is mindent megtett a színvonalas rendezés érdekében, őket is köszönet illeti. Az összképről véleményt formálhatott a Galambos Péter szövetségi elnök és a ringes szakmai igazgatók: Katona Attila és Juhász Gábor. Szükség is lesz arra, hogy a ringesek „felszívják” magukat. Május 12-15 közt ugyanis Budapesten, a MOM Sportközpontban rendezik meg 22. Magyar Kick-box Világkupát, ami Európa legnagyobb és legkeményebb ringes mezőnyét vonultatja fel a korábbi évek tapasztalata alapján. 

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top