Keresés
Close this search box.
fogadalomtetel

Küzdősportok Világjátéka – Esküt tett a magyar csapat

Letette az esküt a Rijádba utazó magyar csapat. A Szaúd-Arábiában október 20-án kezdődő Küzdősportok Világjátékán 15 magyar sportoló vesz részt 7 sportágban. A fogadalomtétel szövegét Kőváriné Ivánfi Brigitta (szkanderos) és Fésű Lajos (kick-boxos) mondta.

Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium (HM) sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében elmondta, azok, akik kijutottak Rijádba, már győzteseknek mondhatják magukat. „A sport stratégiai ágazat Magyarországon, a Küzdősportok Világjátékára kvalifikációt szerzett sportolók pedig igazi példaképek, akiknek a tevékenysége, sikerei hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél többen válasszanak sportágat, és egyre többen mozogjanak rendszeresen, így a sportnemzet sportoló nemzetté váljon.” – mondta Schmidt Gábor.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) tevékenysége egyre szélesedik. „Jó ezt látni, és azt is, hogy egyre több, az NVESZ égisze alá tartozó sportági szövetség felkarolja a fogyatékos sportolókat. Ennek bizonyítéka az is, hogy a Rijádba kiutazó magyar csapatban a szkanderos Simon Dániel személyében lesz parasportoló.”

Dr. Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke kiemelte, örömteli, hogy hét sportágban lehet magyar versenyző Szaúd-Arábiában. „Csaknem minden sportágban van magyar dobogóesélyes indulónk azon az eseményen, amely gyakorlatilag a sport ünnepe lesz, hiszen a World Combat Games-en az olimpiai és az olimpián kívüli sportágak is jelen vannak. Eddig mindig jól szerepeltek a magyarok a játékokon. Korábban Pekingben és Szentpéterváron volt ez a multisport esemény, mindkettőről több éremmel tért haza a magyar küldöttség. Remélem, hogy folytatódik ez a szép hagyomány” – mondta az elnök.  

A Küzdősportok Világjátéka október 20-án kezdődik és a hónap végéig tart. Magyarországon a játékokra utazó csapatot az NVESZ koordinálja, a magyar delegációt, és a kiutazást, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatja.

A magyar csapat:

Grappling: Tóth Alexa, Tóth Zoltán, Szmolka Nikoletta

Jiu-Jitsu: Tereza Crisley Cordeiro de Souza

Kendó: Komjáti Tamás

Kick-Box: Busa Andrea, Kondár Anna, Zajácz Bence, Fésű Lajos

Muaythai: Nardelotti Ajsa

Szkander: Kőváriné Ivánfi Brigitta, Barzsó Henrietta, Simon Dániel

Szumó: Buzás Patrik, Pap Arnold

Az idei lesz a harmadik Küzdősportok Világjátéka. Legutóbb 10 évvel ezelőtt Szentpétervár adott otthont a multisport versenynek, azt megelőzően 2010-ben Peking volt a házigazda.

(Nyitókép: Szalmás Péter)

A szerzőről

Szólj hozzá

Kapcsolódó bejegyzések

Scroll to Top